Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ) είναι μια παράταξη που δραστηριοποιείται στο χώρο του ιατρικού κινήματος, σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο μέσω ΠΙΣ, με πλούσιο συνδικαλιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο, όντας στο τιμόνι του Συλλόγου μας για αρκετά χρόνια. Οι ρεαλιστικές και καινοτόμες προτάσεις της συζητούνται με σοβαρότητα απ όλους τους φορείς, πολλές από τις οποίες γίνονται με μεγάλη ικανοποίηση αποδεκτές.
Η Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ, λειτουργεί δημοκρατικά, συλλογικά και αξιοκρατικά, αποδέχεται και αξιοποιεί όλες τις σοβαρές προτάσεις απ’ όπου και αν προέρχονται, αρκεί να στοχεύουν σ’ έναν και μοναδικό στόχο: στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και στην ανύψωση του ιατρικού λειτουργήματος-επαγγέλματος. Πιστεύει στην συμμετοχή όλων των γιατρών στις διαδικασίες των Συλλόγων και θεωρεί πολύτιμη την προσφορά τους, γιατί μόνο μέσα από ισχυρές συλλογικότητες θα ενισχυθεί ο θεσμικός ρόλος των Ιατρικών Συλλόγων και θα μπορέσουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα υγειονομικά δρώμενα. Θεωρούμε τον εκσυγχρονισμό των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ. καθώς και την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου μας, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αυτή καθαυτή την υπόσταση του γιατρού στο άμεσο μέλλον.
Βασική μας αρχή αποτελεί η παραδοχή πως όλοι γιατροί του κρατικού και ιδιωτικού τομέα συμβάλλουν εξίσου στην ανέλιξη της δημόσιας περίθαλψης. Αυτό αποτελεί την βάση της καινοτόμου πρότασής μας για την οικοδόμηση ενός μικτού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, με πρώτο και βασικό πυλώνα τον κρατικό (νοσοκομεία ΕΣΥ, στρατιωτικά, πανεπιστημιακά –Κέντρα Υγείας), άριστα στελεχωμένου και χρηματοδοτούμενου, όπου θα κουμπώνει ο ιδιωτικός τομέας(ιατρεία, ιδιωτικές κλινικές-νοσοκομεία), διαρκώς πιστοποιούμενος.
Η Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ δρα σήμερα με το τρίπτυχο:
1. Θέσπιση ισχυρών κινήτρων ώστε να σταματήσει η αιμορραγία της μετανάστευσης νέων κυρίως γιατρών προς το εξωτερικό, με παράλληλη διαμόρφωση αξιοκρατικών και ελκυστικών συνθηκών εργασίας,. Εκπόνηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές και τους άλλους φορείς.
2. Οριστική κατάργηση της μεγάλης μάστιγας του clawback και rebate, που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα των διαγνωστικών εργαστηρίων και των ιατρείων των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, στον ιδιωτικό τομέα.
3. Άμεση αναθεώρηση του αναχρονιστικού μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών (τουλάχιστον διπλασιασμός), που ταλανίζει αυτή τη στιγμή τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Η πρόσφατη αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, που η επιτυχία της κρίθηκε από την αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κυρίως στις θέσεις αιχμής, μας δίδαξε πως η ισχυροποίηση του ΕΣΥ περνάει μέσα από την εκπόνηση ενός νέου ρεαλιστικού υγειονομικού χάρτη, την επαρκή χρηματοδότηση, την στελέχωση όλων υγειονομικών δομών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και θέσπιση ειδικών κινήτρων για ορισμένες ειδικότητες (εντατικολογίας, αναισθησιολογίας κ.ά.), την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η αξιοκρατία και η ταχύτητα, την σύνταξη νέων οργανισμών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Η ισχυροποίηση του ιδιωτικού τομέα περνάει μέσα από την οργάνωση μιας καθολικής, εύκολα προσβάσιμης και καλά χρηματοδοτούμενης ΠΦΥ, με πραγματική ελεύθερη επιλογή γιατρού και αξιοποίηση ολόκληρου του Ιατρικού δυναμικού της χώρας. Άμεση διόρθωση των στρεβλώσεων κατά την εφαρμογή του πρόσφατου Νόμου που είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός του κακοπληρωτή και αντιιατρικού ΕΟΠΥΥ .
Μέσα σ’ αυτό πλαίσιο, η Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ θα πρέπει να δώσει λύσεις με την ανάδειξη της πραγματικής ενότητας όλων των ιατρικών κλάδων σαν κυρίαρχο στοιχείο, για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται απ’ τα συλλογικά μας όργανα. Καθιστώντας σαφές στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία ότι δεν θα ανεχθούμε πλέον ευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος-επαγγέλματος. Συνεργαζόμενοι στενά με όλους τους ιατρικούς φορείς και ενώσεις, καθώς και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας. Αναδεικνύοντας τέλος μια συνδικαλιστική εκπροσώπηση που θα αγωνίζεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κλάδου.
ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ
Ο Επικεφαλής
Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ν.Ι.ΚΙ.-ΙΣΛ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βαϊράμης Ιωάννης
Βουλγαρίδη Ιωάννα
Βουτυρίτσας Σεραφείμ-Γεώργιος (Σέργιος)
Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος
Γόμπου Αθηνά
Καλλιτσάρη Σταυρούλα
Καραθανάσης Αθανάσιος
Καρτσαφλέκης Αριστείδης
Κιμπούρη Κωνσταντίνα
Μαγκούτης Νικόλαος
Μακρή Ειρήνη
Μέρας Μιχαήλ
Μπαλαμώτης Παναγιώτης
Μπανιά Ανθή
Μπόγδανος Δημήτριος
Μπούλμπου Μαίρη
Νούσιας Απόστολος
Νταβέλης Ιωάννης
Νταϊλιάνα Ζωή
Ξηρός Νικόλαος
Πινακάς Βασίλειος
Σαρατζιώτης Αθανάσιος
Τερζούδης Χρήστος-Δημήτριος
Τζιαστούδη Ειρήνη
Τσιλιώνης Βασίλειος
Χατεδάκη Χριστίνα

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γκασδράνης Στυλιανός
Κουλούλας Ευθύμιος
Παπαλαγάρα Γεώργιος
Παππαδά Ευαγγελία
Πλησιώτης Ιωάννης
Πουτσιάκας Δημήτριος

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πατσίδης Ευτύχιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ρίζου Ιουλία
ΜΕΛΗ:
Αναγνωστούλης Σταύρος
Βαβλιάκης Κωνσταντίνος
Γανοχωρίτης Χρήστος
Καούνα Αναστασία
Κατσάβα Αννα
Μίζιος Παναγιώτης
Νούλας Γεώργιος
Νούσιας Βασίλειος
Ξηρομερίτης Ευθύμιος
Παγίτσας Ιωάννης
Παπαδιδασκάλου Φιλώτας
Σταματίου Γεωργία

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣ

Αλβανός Στέλιος
Αναγνωστοπουλος Βασίλειος
Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος
Γκράβας Ιωάννης
Κατσιαφλάκα Άννα
Κομνός Απόστολος
Κουλούλας Ευθύμιος
Κωνσταντίνου Αδάμος -Κωνσταντίνος
Μαγουλιώτης Δημήτριος
Μακρίδης Κωνσταντίνος
Μέρας Μιχαήλ
Μπόγδανος Δημήτριος
Μπεκιάρη Θεοδωρα
Καναβός Ευαγγελος
Πινακάς Βασίλειος
Ρήγα-Καρδούλα Μαγδαλήνη
Ρούντας Χρήστος
Σαρατζιώτης Αθανάσιος
Τσούρης Ζήσης
Φιλιππακόπουλος Γεώργιος

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ