ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ DRONES MQ-9 «REAPER» ΣΤΗΝ 110 Π.Μ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα αμερικανικά ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, που θα σταθμεύουν στο εξής στην αμερικανική βάση στο Στεφανοβίκειο και τα drones MQ-9 «Reaper» στην επίσης αμερικανική βάση στην 110 Π.Μ στη Λάρισα, που αναβαθμίζονται μετά την ελληνοαμερικανική «στρατηγική συμφωνία», δεν έρχονται για τουρισμό, αλλά αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το λαό της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, αφού θα επιχειρούν μέχρι και πάνω από τα παράκτια ΝΑΤΟικά κράτη της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ρόλος τους δηλαδή δεν είναι καθόλου διακοσμητικός στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, αφού σε περίπτωση γενίκευσης, θα εμπλακούν άμεσα σε πολεμικές επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας εντάσσεται ακόμα πιο ενεργά στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος της «στρατηγικής συμφωνίας» με τις ΗΠΑ, που διαπραγματεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η Ν.Δ, πολλαπλασιάζοντας τις αμερικανικές βάσεις στην χώρα μας και μεγαλώνοντας την εμβέλειά τους ως πολεμικών ορμητηρίων.

Όσοι λοιπόν (κυβέρνηση, αστικά κόμματα, περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και δημοτικές αρχές, επιτελεία και ΜΜΕ) δηλώνουν υποκριτικά ότι είναι υπέρ της ειρήνης και προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, εμφανίζοντας την Αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Θεσσαλία και γενικότερα στη χώρα μας άλλοτε ως «ασπίδα» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας και άλλοτε ως πελατεία στα καταστήματα εστίασης πέριξ των στρατιωτικών βάσεων, συνειδητά ψεύδονται και αναμασούν την ευρωατλαντική προπαγάνδα, σπρώχνοντας τον λαό σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Ο λαός μας γνωρίζει μέσα από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα του, ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Αντιθέτως αυτοί ευθύνονται με τις πολεμικές επεμβάσεις τους για την αλλαγή των συνόρων, την δολοφονία λαών, την διάλυση χωρών, από την Γιουγκοσλαβία, την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, για την Τουρκική επιθετικότητα, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και αλλού.

Η συστράτευση των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας, προς όφελος των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης, με τους Αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστές στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά ενισχύει την επιθετικότητα της τουρκικού αστικού κράτους που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στην ευρωατλαντική ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τα κράτη μέλη της Ε.Ε από τη μια μεριά και την υπό διαμόρφωση ευρωασιατική ιμπεριαλιστική συμμαχία, με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα από την άλλη, οδήγησαν και οδηγούν στην πολεμική αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας με θύματα τους λαούς, εγκυμονώντας σοβαρότερους κινδύνους και για τον λαό μας, αφού η χώρα μας συμμετέχει σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όλους τους σχεδιασμούς και ταυτόχρονα έχει μετατραπεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων σε ένα τεράστιο Αμερικανονατοϊκό ορμητήριο πολέμου.

Γι’ αυτό ο λαός της Θεσσαλίας, πρέπει να μπει μαζικά στον αγώνα, με επικεφαλής τους κομμουνιστές, για να καταργηθεί η «Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ». Να φύγουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς στην Ουκρανία και αλλού, να επιστρέψουν άμεσα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός των συνόρων μας. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ