ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με τίτλο «Αυτούς παρακολουθούσε» κυκλοφορεί αύριο η εφημερίδα Documento. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρονται τα παρακάτω πρόσωπα που, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρακολουθούνταν: «Αντώνης Σαμαράς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας και Ολγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης και Αδωνης Γεωργιάδης και Ευγενία Μανωλίδου και Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού και Ολγα Κεφαλογιάννη και Αλέξης Παπαχελάς και Λάκης Λαζόπουλος και…».

Σε άλλο δημοσίευμα την ιστοσελίδα του Documento υποστηρίζεται: «Αυτούς παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη»

Mε βάση το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ieidiseis.gr «μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας, είναι:»:

– Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αλλά και οι πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, αλλά και οι …σύζυγοι του Βασίλη Κικίλια Τζένη Μπαλατσινού, του Άδωνι Γεωργιάδη Ευγενία Μανωλίδου και του Κωστή Χατζηδάκη Πόπη Καλαντζή.

–Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης.

– Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

– Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρώην (πλέον) σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη!

– Ο Λάκης Λαζόπουλος.

– Ο πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης («για την παρακολούθηση του Βαγγέλη Μαρινάκη», σημειώνει η εφημερίδα) και η αδερφή του Ειρήνη Καρυπίδη για τον ίδιο λόγο!

– Στελέχη του μιντιακού χώρου: Ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Γιάννης Κουρτάκης («Παραπολιτικά»), ο Πάνος Κυριακόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του STAR (για την παρακολούθηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπως επίσης σημειώνεται), ο Παναγιώτης Μπόμης (για την παρακολούθηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου), ο Αντώνης Δελλατόλας και, βεβαίως, ο Θανάσης Κουκάκης.

– Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας (πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ) και η σύζυγός του δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου.

– Ο Χρήστος Ραχωβίτσας.

– O Αλέξης Διακόπουλος, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Για το θέμα απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, και κατά βάση ζητά «διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές»:

Συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου υποστηρίζει: «Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

-Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας. Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

-Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ