ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Δήλωση του Γεώργιου Λαμπρούλη, βουλευτή Ν. Λάρισας του ΚΚΕ για τα εκπαιδευτήρια Ράπτου

Σήμερα, μαζί με κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκα το χώρο των εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου όπου και συναντήθηκα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Την συζήτηση απασχόλησε το φλέγον και γνωστό στην τοπική κοινωνία θέμα της πρόθεσης και απόπειρας αναστολής λειτουργίας του εν λόγω σχολείου. Ταυτόχρονα, υπήρξε ενημέρωση για εξειδικευμένες λεπτομέρειες που αφορούν τόσο το προσκήνιο όσο και το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Δηλώνω, ότι βρισκόμαστε στο πλευρό εκπαιδευτικών, λοιπών εργαζομένων, μαθητών και γονέων που όλο αυτό το διάστημα βιώνουν ένα πρωτοφανές καθεστώς επισφάλειας και αβεβαιότητας που απειλεί εργασιακές θέσεις, οικογενειακούς προγραμματισμούς και την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν μπορεί ένα σχολείο να κλείνει έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι η κατάσταση αυτή είναι απόρροια μιας όξυνσης του ανταγωνισμού συμφερόντων που ασφαλώς υπάρχουν σε ένα καθεστώς ελεύθερης αγοράς, που η παιδεία είναι εμπόρευμα και που εν προκειμένω εκφράζονται μέσα από την επιθετική πλέον στάση τμήματος επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων της πόλης με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Και σε αυτόν τον βωμό συνθλίβονται και δεν υπολογίζονται εργαζόμενοι, το έργο δεκάδων εκπαιδευτικών, οι αγωνίες και οι υπολογισμοί εκατοντάδων γονέων και πολύ περισσότερο τα ίδια τα παιδιά εκ των οποίων, σημειωτέον, ένα μέρος προετοιμάζεται και για τη ‘’μάχη’’ των πανελλαδικών. Αυτήν ακριβώς την τάση υπηρετούν και προωθούν προκλητικά και χυδαία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας.

Εδώ και τώρα η Υπουργός Παιδείας και κατ’επέκταση η Κυβέρνησή της να λάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση φέρουν ακέραια την ευθύνη για την όποια αρνητική εξέλιξη για την οποία και θα λογοδοτήσουν!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ