ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΑΦΗΣ ΣΕ ΑΚΟΜΑ 6 ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Ελασσόνας οι εργασίες συντήρησης σε έξι ακόμα δημοτικά κοιμητήρια, μία υπηρεσία που ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο μετά από διαγωνισμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα και ο ευπρεπισμός των διαδρόμων μεταξύ των μνημάτων, καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων ταφής. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα κοιμητήρια των κοινοτήτων Στεφανοβούνου, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Λυκουδίου, Μικρού Ελευθεροχωρίου, Καρυάς και Συκαμινέας.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών σε ακόμα 6 κοιμητήρια ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η εικόνα των δημοτικών κοιμητηρίων αντανακλά το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας που τιμά τους νεκρούς της. Η έλλειψη συντήρησης επί σειρά ετών και η φθορά του χρόνου είχαν δημιουργήσει μία εικόνα που δεν τιμά το Δήμο μας.

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που έχασαν τα προσφιλή τους πρόσωπα να επισκέπτονται τα μνήματα σε ένα περιβάλλον καθαρό και ασφαλές. Ξεκινήσαμε τις συντηρήσεις σε κοιμητήρια και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 12 από αυτά. Οι εργασίες αφορούν τη συντήρηση στους διαδρόμους και την δημιουργία νέων θέσεων ταφής. Με μεθοδικότητα και ουσιαστικές παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν εργασίες και στα υπόλοιπα κοιμητήρια του δήμου, όπου απαιτούνται συντηρήσεις. Συνεχίζουμε να ακούμε τους πολίτες και τους προέδρους των κοινοτήτων και εργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς».

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν:

• Κοιμητήριο Στεφανοβούνου:
Δημιουργήθηκαν 27 νέες θέσεις ταφής στην ανατολική πλευρά του κοιμητηρίου και έγινε περίφραξη με τσιμεντόλιθους και επιστέγαση της στέψης του τοιχίου με κεραμίδια, όμοια με την υπάρχουσα.

• Κοιμητήριο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου:
Δημιουργήθηκαν 10 νέες θέσεις ταφής και συντηρήθηκε ο περιβάλλον χώρος.

• Κοιμητήριο Μικρού Ελευθεροχωρίου:
Δημιουργήθηκαν 15 νέες θέσεις ταφής και συντηρήθηκε ο περιβάλλον χώρος.

• Κοιμητήριο Καρυάς:
Δημιουργήθηκαν 10 νέες θέσεις ταφής και συντηρήθηκε ο περιβάλλον χώρος.

• Κοιμητήριο Συκαμινέας:
Δημιουργήθηκαν 15 νέες θέσεις ταφής.

• Κοιμητήριο Λυκουδίου:
Πραγματοποιήθηκε συντήρηση-τσιμεντόστρωση στους διαδρόμους μεταξύ των τάφων.