ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της ΕΟΑΣ νομού Λάρισας για το πρόβλημα με τη συνδεδεμένη στο καλαμπόκι

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην νέα ΚΑΠ 2023-2027 θα εξαιρούνται της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο καλαμπόκι περιοχές με χαμηλή ποσότητα και ποιότητα νερού.

Για την χαρτογράφηση όμως των περιοχών, χρησιμοποιήθηκαν χάρτες του 2015 που ίσως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι ακριβής, αφήνοντας έτσι εκτός συνδεδεμένης σχεδόν το σύνολο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) του Νομού Λάρισας.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα παρακολουθούν το θέμα που έχει ανακύψει, ζητώντας από όσους κατέχουν θεσμική θέση να ενεργήσουν και να συμβάλλουν ουσιαστικά, ώστε να αρθεί αυτή η απαράδεκτη πολιτική απόφαση η οποία εξυπηρετεί μόνο μικροπολιτικά-ιδεολογικά συμφέροντα.

Κύριος στόχος της ΕΟΑΣΝΛ είναι να μην χαθεί άλλη μια δυναμική καλλιέργεια από τον νομό που θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε έναν από τους πιο εύφορους κάμπους της χώρας και θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό μαρασμό τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες και κτηνοτροφους που βιοπορίζονται, τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ