Νίκη – οξυγόνο για τον Γ.Σ. Αμπελώνα

Μια πολύτιμη νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα, απέναντι στην πολύ δύσκολη ομάδα της Παραμυθιάς, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Σε έναν αγώνα, που πριν ακόμα από το ξεκίνημά του, άπαντες γνώριζαν ότι θα “έπεφταν κορμιά”, οι δυο ομάδες επαλήθευσαν τα προγνωστικά, καθώς δόθηκε μια πραγματική μάχη, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των φιλάθλων, που κατέκλυσαν το Κλειστό Γήπεδο του Αμπελώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και για τις δυο ομάδες με το 16 – 15 να αποδεικνύει του λόγου το ακριβές. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Αμπελωνίτες βρήκαν τα πατήματά τους και με καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενοι με 31 – 26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Αμπελώνα με άμυνα για σεμινάριο και με επιθετική πολυφωνία, έχτισαν μια διαφορά, που έφτασε ακόμα και στους 14 πόντους, για να κλείσουν με το σκορ στο 53 – 42.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν, με τους Αμπελωνίτες να διαμαρτύρονται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς για 6 ολόκληρα λεπτά, καταλογίστηκε ένα φάουλ στους φιλοξενούμενους και εφτά στους γηπεδούχους, ενώ αποκορύφωμα, ήταν η φάση στο 35’ με τον παίχτη των Αμπελωνιτών, Γιάννη Τσιούλκα, να αποχωρεί αιμόφυρτος από τον αγωνιστικό χώρο κατευθείαν για το νοσοκομείο, έπειτα από αγκωνιά που δέχτηκε στο πρόσωπο, με τους διαιτητές να του καταλογίζουν, μάλιστα, αμυντικό φάουλ!

Παρ’ όλα αυτά, οι Αμπελωνίτες άντεξαν την πίεση, συνέχισαν την καλή άμυνα, ενώ πέτυχαν κρίσιμα καλάθια, με το τελικό 68 – 62 να δίνει μια μεγάλη ανάσα, σε μια ομάδα που δοκιμάζεται συνεχώς από τραυματισμούς και ατυχίες.

Οι Αμπελωνίτες, την επόμενη αγωνιστική, 4 Δεκεμβρίου, ταξιδεύουν στην Αγριά για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, σε ένα ακόμα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ