ΥΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 9.4 ΧΛΜ. ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Το έργο κατασκευής υπόγειων αγωγών άρδευσης στη Ραψάνη, συνολικού προϋπολογισμού 586.000,00 ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιεί ο δήμος Τεμπών, επισκέφθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Νικολάου και κοινοτικός σύμβουλος Ραψάνης κ. Στέργιος Παζάρας.

«Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 εκτελούμε έργα στήριξης των αγροτών μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης. «Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 μας δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιούμε έργα που στηρίζουν τους αγρότες. Ένα από τα έργα αυτά είναι και το συγκεκριμένο. Πρόκειται για έργο χρήσιμο που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση του αρδευόμενου νερού, μέσω της υπογείωσης των αρδευτικών δικτύων και της καλύτερης αξιοποίησης του» προσθέτει ο Δήμαρχος.

Η παρούσα εργολαβία αφορά την υπογείωση υπαρχόντων επιφανειακών δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 9.400 μ., στις περιοχές «Προφήτης Ηλίας», «Πλαϊνή» και «Τουρτούρα», αλλά και την κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης νερού άρδευσης στην κτηματική περιφέρεια Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. Οι υφιστάμενοι αγωγοί, αρδεύουν έκταση 300 στρεμμάτων περίπου, η οποία αποτελείται κατά κύριο λόγο από αμπελώνες και ελαιώνες, με πηγή υδροληψίας την πηγή “Σπετσιώτη”. Οι αγωγοί που υπάρχουν σήμερα, είναι επιφανειακοί και μεταλλικοί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες απώλειες νερού. Για το λόγο αυτό, ήταν επιτακτική ανάγκη τόσο η αντικατάστασης του υπάρχοντος δικτύου, όσο και η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης νερού άρδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ