Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S 300 ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ρωσία διαμηνύει : Εχθρική ενέργεια εάν η Ελλάδα στείλει τους S – 300 στην Ουκρανία. Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία αναφέραμε :

«Η επιλογή της Κυβέρνησης να αποστείλει στρατιωτικό εξοπλισμό – και όχι μόνο ανθρωπιστική βοήθεια – στην Ουκρανία στα πλαίσια μάλιστα των Νατοϊκών επιθετικών πρωτοβουλιών, εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα σε έναν πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους για το λαό. Η εμπλοκή αυτή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις το μέγεθος των οποίων αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να εκτιμηθεί (Ανθρώπινες ζωές, Ενέργεια-Ακρίβεια, Αγροτικά προϊόντα, Τρόφιμα, Τουρισμός…).

Τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των Ιμπεριαλιστικών και αστικών συμφερόντων και μάλιστα έξω από τα σύνορά μας. Το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κάθε λαού βρίσκεται στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στη πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα».

Τεράστια πρόκληση – εχθρική κίνηση.

Για προκλητική ενέργεια που θα εκληφθεί ως εχθρική κίνηση κάνει λόγο το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να είναι έτοιμη να μεταφέρει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να το αντικαταστήσουν με το σύστημα Patriot. << Οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα καταστρέψουν τον Ελληνικό εξοπλισμό στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την Ελληνική ηγεσία να δείξει υπευθυνότητα » είπε η κ. Ζαχάροβα. Συνεχίζοντας τόνισε : « Μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των Ρωσο- Ελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της 30/10/1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3/12/ 2013, οι οποίες απαγορεύουν απερίφραστα στην Ελλάδα να επανεξάγει τον παραδοθέντα στρατιωτικό εξοπλισμό σε τρίτο μέρος χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας». Τόνισε, μάλιστα, ότι η παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες…

Ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζοντας τη θέση της χώρας μας δήλωνε σε δημοσιογράφους στην Εσθονία :

«Έχουμε δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία από αυτή που νομίζετε». «Παρείχαμε μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Για προφανείς λόγους, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που τους προσφέραμε και δεν υπήρξαν παράπονα για την παροχή της». Με τον τρόπο του ο κ. Μητσοτάκης υπαινίχθηκε ότι η στρατιωτική βοήθεια που προσφέρθηκε στην Ουκρανία είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει ανακοινωθεί.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος για τις δηλώσεις του χαίρει της απολύτου πρωθυπουργικής εμπιστοσύνης και απολαμβάνει τη σιωπηρή υποστήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και όλης της αστικής «αντιπολίτευσης».

Μαζί ψήφισαν την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, τάχτηκαν με την πλευρά της λεγόμενης δύσης στέλνοντας πολεμικό υλικό στο φασιστικό καθεστώς Ζελένσκι και στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν μία ακόμα ενίσχυση της ΕΕ προς την Κυβέρνησή του. Επιπροσθέτως ψήφισαν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου.

Με την πολιτική τους μεγαλώνει ο κίνδυνος η χώρα μας να γίνει στόχος αντιποίνων και να βρεθεί μπλεγμένη σε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση, που δεν θα αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Εξασθενεί η Ελληνική αεράμυνα

Μια τέτοια απόφαση της Ελλάδας δεν είναι μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα Εθνικά μας συμφέροντα. Η μεταφορά αυτών των συστημάτων στην Ουκρανία αναμφίβολα θα υπονόμευε την Ελληνική αμυντική δυνατότητα. Η αντικατάσταση των S – 300 από τους Patriot, αφενός μεν μειώνει το βεληνεκές της Ελληνικής αεράμυνας από τα 150 στα 75 χιλιόμετρα, αφετέρου θα στερηθεί η χώρα από δυνατότητες που η Τουρκική πλευρά δεν γνωρίζει και δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει.

Για αυτούς προέχουν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, καθώς και οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και όχι τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Ελληνική αμυντική διάταξη.

Δεν τους απασχολεί αν οι Patriot έχουν ίδιες ή υποδεέστερες προδιαγραφές. Δεν τους απασχολεί αν θα έχουν οι ένοπλες δυνάμεις μας, τον έλεγχό τους ή εκείνες των ΗΠΑ.

Προφανώς, ούτε σκέψη γίνεται πλέον για την οριστική καταστροφή των σχέσεων μας με τη Ρωσία, αφού για την Ελληνική Κυβέρνηση, η Μόσχα είναι εχθρός, ενώ η Τουρκία δύσκολος σύμμαχος που πρέπει να νουθετήσουμε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ .

Το μοτίβο που μας οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου επαναλαμβάνεται με καταπληκτική, έως ανατριχιαστική ομοιότητα. Όλα αυτά γίνονται με βάση τις εγγυήσεις που φανταζόμαστε και υποτίθεται ότι δίνουν οι ΗΠΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι και ο Ιωαννίδης το 1974 παρόμοιες εγγυήσεις είχε λάβει.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση που βρίσκεται στο τέλος της τετραετίας της , και οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας, από που αντλεί το δικαίωμα να εμπλέξει ακόμη πιο πολύ την χώρα μας στον πόλεμο ;

Γιατί λαμβάνει μία τέτοια απόφαση και θα εμπλέξει περισσότερο την Ελλάδα στον πόλεμο; Γιατί αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών όταν το 70% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται σε αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Υπάρχει ελπίδα;

Μεγάλοι κίνδυνοι απορρέουν για τον λαό και τη χώρα μας από την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Συμμετέχουμε στον πόλεμο με κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία , με την αξιοποίηση των βάσεων από τη Σούδα ,τη Λάρισα έως την Αλεξανδρούπολη από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Όλες οι Κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμων αλλά και σε πολεμικό στόχο και μαγνήτη πυραύλων. Η πρωτοφανής εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση αυτή αποτέλεσμα της τυφλής συμπόρευσης της χώρας και των πολιτικών της εκπροσώπων με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα. Την απομονώνει από παραδοσιακούς φίλους με πολύπλευρο και σημαντικό κόστος και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Μια Ελλάδα έξω από επιθετικούς συνασπισμούς με ισότιμες επωφελείς σχέσεις με όλες τις χώρες, μια Ελλάδα με Αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό προσανατολισμό είναι η πολιτική που πρέπει να διεκδικήσουμε.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους/ες και τους καλούμε να συμπορευτούμε ξεπερνώντας το κλίμα της αναμονής και του εφησυχασμού με στόχους :

– Να αναπτυχθεί ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα επιδιώκει και θα επιβάλει τον τερματισμό του αιματηρού πολέμου .

– Να σταματήσει αμέσως κάθε συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που διεξάγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και μέσων από την Ελλάδα.

– Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα Ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα αλλά και στόχοι αντιποίνων.

– Κανένα Ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

– Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, γιατί έχουν εκτός των άλλων και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον Ελληνικό λαό.

– Να δυναμώσουμε την πάλη για την άμεση αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ – ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

– Όχι στις Νατοϊκές δαπάνες. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , της δημόσιας παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας .

– Να απομονώσουμε κάθε φασιστική, εθνικιστική και ακροδεξιά φωνή.

Υ.Γ. Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ( 21/12/2022) πως θα παράσχουν στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας Patriot προαναγγέλλει επιδείνωση και κλιμάκωση της σύγκρουσης και καθιστά πιο σαφή την Αμερικάνικη στρατιωτική ανάμιξη στον πόλεμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ