ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Τον μήνα Δεκέμβριο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συνέχισε την υλοποίηση νέων δράσεων σε συνεργασία με Δήμους και Υπηρεσίες.

Διατήρησε εβδομαδιαία παρουσία στην Καρδίτσα λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Παυσίλυπο), πραγματοποίησε συναντήσεις με μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης, ενώ συνεχίστηκαν τα ατομικά ραντεβού με εξαρτημένους χρήστες.

Συνέχισε επίσης, σε εβδομαδιαία βάση τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε ενεργούς εξαρτημένους χρήστες.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου στην Κρανιά Ελασσόνας, με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων.
Ακόμη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γυμνάσιο Πυργετού με την υπεύθυνη Καθηγήτρια και τους μαθητές με σκοπό την επιλογή project, καθώς και συζήτηση γύρω από την εικαστική αποτύπωση. Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές και στο 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, οργάνωσαν και υλοποίησαν χριστουγεννιάτικη δράση – ένα ανταλλακτικό Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη. Σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου αντίστοιχα και παράλληλα να ενημερωθούν οι πολίτες για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Ως συμβολικό αντάλλαγμα, οι πολίτες έλαβαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, μικρά δώρα και κεράσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ