Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΡΟΧΙΑ!

Ο Μ. Χαρακόπουλος για της προκλήσεις του νέου έτους

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα που εκσυγχρονίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, αφήνοντας πίσω της όλες τις παθογένειες που υπονόμευαν την ανάπτυξή της. Με ξεκάθαρο όραμα, συγκροτημένο σχέδιο, εργατικότητα και αποφασιστικότητα υλοποιείται ένα πρόγραμμα βαθιών και ουσιαστικών αλλαγών σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου και στη λειτουργία του κράτους.

Η χώρα βρίσκεται σε σταθερή τροχιά προόδου. Αυτή η πορεία που χαράχθηκε και υλοποιείται από το καλοκαίρι του 2019, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρέπει να τεθεί εν κινδύνω. Το έργο που έχει ξεκινήσει να μην μείνει ημιτελές και η πατρίδα οπισθοδρομήσει εκ νέου στην πολιτική αβεβαιότητα και στους καταστροφικούς ερασιτεχνισμούς. Το 2023 ας είναι το έτος που οι πολίτες με τη ψήφο τους θα αποφασίσουν για το άλμα προς τα εμπρός για μια ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για τις προκλήσεις του νέου έτους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «τα προηγούμενα χρόνια βιώσαμε μια σειρά από πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να μας απειλούν: η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις, η επιθετικότητα της Τουρκίας και η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα.

Απέναντι σε όλες αυτές τις σοβαρές αναταράξεις η χώρα μας κατόρθωσε να σταθεί όρθια. Η οικονομία μας, αν και επλήγη, κατέγραψε αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης. Η χώρα κατέστη πόλος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, και μάλιστα από παγκόσμιους οικονομικούς κολοσσούς. Τα δημοσιονομικά περιθώρια, λόγω της συνετούς οικονομικής πολιτικής, επέτρεψαν την χρηματική ενίσχυση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μέτρα ανακούφισης από τα κύματα της εξωγενούς ακρίβειας.

Επιπλέον, κατέστη δυνατό να αυξηθούν οι συντάξεις, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, αλλά και ο κατώτατος μισθός, να ληφθούν μέτρα για την απόκτηση κατοικίας, να ενισχυθούν ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες. Ταυτόχρονα, με την ψηφιακή επανάσταση των τελευταίων ετών, παραμερίζονται γραφειοκρατικά εμπόδια δεκαετιών και διευκολύνονται κατά τρόπο πρωτοφανή οι σχέσεις πολίτη κράτους. Παράλληλα, με γενναία εξοπλιστικά προγράμματα θωρακίζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας, σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, οικοδομώντας ένα αδιαπέραστο τείχος στα σύνορά μας, απέναντι σε κάθε επίδοξο επιβουλέα. Το δίλημμα, επομένως, που θα τεθεί τους επόμενους μήνες του 2023 είναι ολοκάθαρο. Θα επιτρέψουμε όλες αυτές οι κατακτήσεις να τεθούν υπό αμφισβήτηση και το μέλλον μας να βρεθεί στην αβεβαιότητα ή με τη συμβολή μας θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τα θεμέλια μιας χώρας με αυτοπεποίθηση και ευημερία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ