Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΑΘ. Χ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που ζητά από την πολιτεία να δει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του κρατούμενου

Η ζωή του ασθενούς Αθ.Χ., ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας, διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σε οριακό σημείο και επιβαρύνεται ώρα με την ώρα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου Σερρών. Ως γιατροί δεν μπορούμε να μένουμε παθητικοί θεατές όταν απειλείται η ζωή ενός ασθενούς μας.

Ως γιατροί δεσμευόμαστε από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας ο οποίος προβλέπει ρητά ότι ο γιατρός ΔΕΝ μπορεί να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης, αν ο ασθενής έχει την ικανότητα συναίνεσης και διαφωνεί, όπως στην περίπτωση του ασθενούς Αθ.Χ.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση στους συναδέλφους μας από το νοσοκομείο Σερρών, οι οποίοι κάνουν αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας. Έχουν κάνει το καθήκον τους από τη στιγμή που έχουν ενημερώσει τόσο τον ασθενή για την κατάσταση της υγείας του και τις συνέπειες των επιλογών του τις οποίες οφείλουν σε κάθε περίπτωση να σεβαστούν, όσο και τους οικείους του. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κανένας γιατρός δεν έχει ευθύνη για την όποια τροπή στην εξέλιξη της υγείας και της ζωής του κρατουμένου.

Είμαστε αντίθετοι στη διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση οποιουδήποτε ασθενούς, είτε είναι κρατούμενος είτε όχι.

Είμαστε αντίθετοι στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας τους, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Τα δικαιώματα αυτά δεν μπορεί να εφαρμόζονται αλά καρτ, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ανεξάρτητα από αντιλήψεις και δράσεις που συχνά αξιοποιούνται από το κράτος για να ενισχύουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα απαιτείται να εντείνει τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κομμάτι του οποίου είναι και η υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών που βρίσκονται στο στόχαστρο της Ε.Ε, του κράτους και των κυβερνήσεων.

Ζητάμε η κυβέρνηση να δει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του κρατούμενου Αθ.Χ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ