ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Ο.ΔΙ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας

Η ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη στη Λάρισα αποτελούσε στόχο για την Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και η ευκαιρία βρέθηκε με την προσέγγιση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη, με αφορμή την εβδομαδιαία εκδήλωση για τον εθελοντισμό την υγεία και την πρόληψη “ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ” στην κεντρική πλατεία της πόλης, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας.

Άλλωστε το κενό από την απουσία του συγκεκριμένου Συλλόγου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές για την περιοχή μας. Τα άτομα με διαβήτη, που αποτελούν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας και αντιμετωπίζουν σωρεία άλλων θεμάτων παράλληλα με τη βασική νόσο, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής από το σύστημα υγείας. Η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ασθενών και των φαρμακοποιών είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και συχνής αλληλεπίδρασης.

Αυτός ήταν ο λόγος που έκανε τους φαρμακοποιούς να καλέσουν απευθείας την Ομοσπονδία να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν και οι υπόλοιποι Σύλλογοι ασθενών που έχουν δραστηριότητα και έδρα στην πόλη μας, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και ο Σύλλογος Νεφροπαθών.

Μαζί μια αγκαλιά και στην πράξη, επομένως, με την ευκαιρία να έρθουν όλοι αυτοί οι φορείς εθελοντισμού και πρόληψης σε συνεργασία για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Το ενδιαφέρον που υπήρξε από συμπολίτες μας ήταν άμεσο για τις πρώτες ενέργειες που θα χρειαστεί να δρομολογηθούν, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει αρωγός στην όλη προσπάθεια και προτίθεται να στηρίξει ενεργά και μέσω των φαρμακείων, οποιεσδήποτε δράσεις κριθούν αναγκαίες για την προαγωγή και επιτυχία του εγχειρήματος.

Η μετάβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας στην πόλη μας για να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες και η επίσκεψη του στα γραφεία του Συλλόγου μας, αποτελεί τιμή για εμάς και μας έχει εμφυσήσει το αίσθημα της ευθύνης που έχουμε για την δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου συστήματος υγείας στη χώρα μας.

Ο στόχος να έρθουν αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία έχει ήδη επιτευχθεί, αλλά ο αγώνας για περαιτέρω δράσεις συνεχίζεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ