ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/2/2023 στο κέντρο “Ακρόπολις” στον Αμπελώνα με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» για την τοπική ημέρα γιορτής και τιμής των Αιμοδοτών του Συλλόγου κατά την οποία ανακηρύχθηκαν ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, πρώην Προέδρος και Ιδρυτής του Συλλόγου και η κα Μαίρης Χατζητάκη, πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τη Γ.Σ. σε Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Οικογένεια του Αείμνηστου Γιατρού Αντώνη Γανοχωρίτη.

Το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελώνα απένειμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση τιμητική πλακέτα στον κ. Απόστολο Παπαϊωάννου ως ελάχιστο φόρο τιμής για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στον τόπο μας αφού πρώτα ενέκρινε την εν λόγω βράβευση ομόφωνα με την με Αριθμ.1/19-1-2023 σχετική απόφασή του.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα, Τσακνάκη Παρασκευή ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής στη ομιλία της κατά τη βράβευση:

“Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» γι’ αυτή την όμορφη εκδήλωση και τη βράβευση τόσο σημαντικών για το Σύλλογο ανθρώπων όπως είναι η κ. Χατζητάκη ,ο αείμνηστος γιατρός Γανοχωρίτης και ο κ. Παπαϊωάννου αλλά και οι Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου γιατί χωρίς αυτούς ο Σύλλογος δε θα είχε υπόσταση.

Σήμερα λοιπόν σε αυτή την τόσο Μεγάλη εκδήλωση κατά την οποία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανακηρύττει Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών «η Ελπίδα» τον κ. Απόστολο Παπαϊωάννου, θεωρήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα ως Συμβούλιο Κοινότητας Αμπελώνα πως είναι η καταλληλότερη στιγμή να εκφράσουμε κ εμείς με τη σειρά μας δημόσια τις ευχαριστίες μας και την εκτίμησή μας στο πρόσωπο του ανθρώπου ο οποίος εμπνεύστηκε και ίδρυσε το Σύλλογο Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» στον κύριο Απόστολο Παπαϊωάννου.

Θα μπορούσε να μιλά ώρες κανείς για τον κ. Παπαϊωάννου, τον Δάσκαλο όλων μας όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε, αφού ως Δάσκαλό μας τον νιώθουμε, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ακούραστο, προοδευτικό, πρόθυμο πάντα να βοηθά, να μεταδίδει τη γνώση σε όλα τα επίπεδα, , να δημιουργεί, να εμπνέει, να οραματίζεται, να συνεργάζεται και να ενθαρρύνει!

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός λοιπόν στο επάγγελμα με μια πολύ αξιόλογη επαγγελματική πορεία ο οποίος υπηρέτησε σε σχολεία του Αμπελώνα ως δάσκαλος αλλά και ως Διευθυντής επί σειρά ετών και παράλληλα με τη διδασκαλία ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά αφού διετέλεσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αμπελώνα, παρακινώντας πάντα τους συνδημότες του να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.

Πάντα ενήμερος στα τρέχοντα ζητήματα του τόπου μας κ πάντα βρισκόταν κ συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα σε όποιον του το ζητήσει.
Άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια , ανιδιοτελή δράση και αμείωτο ενδιαφέρον για τον τόπο μας, με συνεχείς αγώνες που μοναδικό στόχο έχουν την προσφορά και την πολιτισμική αναβάθμιση του Αμπελώνα!

Το σημαντικότερο κομμάτι της πορείας του όμως αποτελεί η ίδρυση και συμμετοχή του ως Πρόεδρος στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», ο οποίος αποτελούσε όραμα ζωής για εκείνον.
Με τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων των Αμπελωνιτών κατάφερε να δώσει ελπίδα και ζωή σε πολλούς συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή που δεν είναι άλλο από το ΑΙΜΑ.

Υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» που είχε και έχει ως κύριο μέλημα την παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και συνεχίζει το έργο της αφού βρίσκεται στα χέρια άξιων συνεχιστών. Η Ελπίδα έχει καταφέρει να αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο πετυχημένους Συλλόγους Πανελλαδικά για τις πρωτοβουλίες και τις ιδιαίτερα σημαντικές δραστηριότητες του αλλά κυρίως έχει καταφέρει να διαδώσει την τόσο σπουδαία ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και παράλληλα με όλα αυτά να κάνει γνωστό τον Αμπελώνα μας για ένα τόσο σημαντικό λόγο!

Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί και περήφανοι σαν Αμπελωνίτες που σας έχουμε δίπλα μας κύριε Απόστολε και καμαρώνουμε όλοι μας για το δημιούργημά σας , την «Ελπίδα μας» !

Συγχαρητήρια για το αξιέπαινο έργο σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!”

Στην εκδήλωση για την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Παπαϊωάννου παρευρέθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα η Πρόεδρος Τσακνάκη Παρασκευή, ο Αντιπρόεδρος Δημάκης Μάριος και τα Μέλη Κουβέλας Νικόλαος, Μασούρα Ελισάβετ, Κουτούκα Μαρία, Ουλάνης Αγησίλαος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ