ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Προς το δημοτικό συμβούλιο
Κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Η έννοια τού πολιτισμού συνδέεται άμεσα με τον συνειδητοποιημένο πολίτη, αυτόν που αναλαμβάνει ευθύνες και αναπτύσσει πρωτοβουλίες, για την πνευματική και καλλιτεχνική εξέλιξη μιας κοινωνίας. Αυτό το ρόλο αναλαμβάνουν οι σύλλογοι και οι συμμετέχοντες σε αυτούς.

Ο Πολιτισμός στην πόλη μας εκπροσωπείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ένας ικανοποιητικός αριθμός ενεργών συλλόγων με εκατοντάδες μέλη δραστηριοποιούνται στα πολιτιστικά δρώμενα, αναβαθμίζοντας την τοπική κοινωνία, με αξιόλογες δράσεις.
Για να παραχθεί όμως πολιτιστικό έργο δεν αρκεί μόνο η διάθεση, ο σχεδιασμός και η απήχηση. Απαιτούνται και οι ανάλογοι χώροι για να μπορέσει να εκφραστεί.

Απαιτούνται υποδομές, και στον δήμο μας αυτές αποδεικνύονται στην πράξη ανεπαρκείς. Οι σύλλογοι στερούνται τους απαραίτητους χώρους για να δραστηριοποιηθούν.
Το ανοικτό θέατρο «Λατόμι», στολίδι για την πόλη μας, χωρητικότητας 1000 θεατών δημιουργήθηκε το 2010. Φιλοξένησε αρκετές και αξιόλογες εκδηλώσεις των συλλόγων και σημαντικούς καλλιτέχνες. Δυστυχώς η εγκατάλειψη, η έλλειψη φύλαξης και η απαξίωση, οδήγησαν στον βανδαλισμό του. Οι χώροι πολιτισμού μόνο όταν λειτουργούν κερδίζουν το σεβασμό της κοινωνίας και δεν καταστρέφονται!

Το Δημοτικό θέατρο, παρουσιάζει εμφανή και ουσιαστικά προβλήματα φθοράς. Σε αυτή την κατάσταση φιλοξενεί όλες τις δράσεις των συλλόγων και όχι μόνο αυτές. Προεκλογικές συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και ενημερώσεις φορέων πραγματοποιούνται σε αυτόν τον χώρο.
Όπως και εσείς θα αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση απαιτεί άμεσες λύσεις, για να μπορέσουν και οι σύλλογοι να συνεχίζουν να υπάρχουν και να μην οδηγηθούν σε διάλυση λόγω της έλλειψης των υποδομών που απαιτούνται για την λειτουργία τους.

Με το παρόν ψήφισμα οι παρακάτω σύλλογοι ζητούμε από εσάς (και κατ’ επέκταση από το Δημοτικό Συμβούλιο), να προβείτε άμεσα σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου:
– Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο ανοικτό θέατρο ώστε να λειτουργήσει εκ νέου ως χώρος πολιτισμού
– Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Δημοτικό θέατρο της πόλης μας

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ:

Σύλλογος Αβδελλιωτών

Σύλλογος Γαϊτανάκι- Μπουρανί

Σύλλογος Γυναικών

Σύλλογος Εκτελεστών Μουσικών Φιλαρμονικής

Σύλλογος Εμπορικός

Σύλλογος Μορφωτικός

Σύλλογος Μουσικός

Σύλλογος Πολιτιστικός

Σύλλογος Ποντίων

Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης

Χορευτικός όμιλος Τυρνάβου, «Η Άμπελος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ