Γ. ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. 

Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή Νομού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η ανάληψη της ουσιαστικής πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για μια εθνική τραγωδία όπως αυτή που συνέβη στα Τέμπη, σημαίνει ουσιαστική αποδοχή των υπηρεσιακών ανεπαρκειών, για το πώς φτάσαμε σε αυτό το τραγικό δυστύχημα και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών.

Είναι τραγική η απόφαση για διατήρηση του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από την θέση του Υπουργού Μεταφορών καθώς και τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης σε κοινή γραμμή με τα ΜΜΕ πως «να κι ένας πολιτικός που παραιτείται και μπράβο του, οι άλλοι δεν το έκαναν στο παρελθόν, άρα εμείς είμαστε καλύτεροι».

Η ανάληψη της ουσιαστικής ευθύνης που φέρει το πολιτικό βάρος που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους έξι ημέρες μετά την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη, σημαίνει παραίτηση και μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, με τον  κ. Καραμανλή να πηγαίνει σπίτι του.

Ειδάλλως δεν είναι παραίτηση, είναι απόκρυψη.

Όταν η χώρα ζει μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της και όταν τα θύματα των Τεμπών ζητούν δικαίωση η ανάληψη πολιτικής ευθύνης πρέπει να έχει ουσιαστικό νόημα.

Η απόφαση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας να κρατήσουν τον Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, συνιστά τεράστιο πολιτικό λάθος.

Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία αλλά συγχρόνως να ζητάς την ψήφο του ελληνικού λαού, σα να μην συμβαίνει τίποτα;

Είναι επικίνδυνα υποκριτικό η Ν.Δ. να απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την εκδίωξη του κορυφαίου πολιτικού στελέχους για μια ανάρτηση και ο υπουργός που έχει τη μέγιστη πολιτική ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, να παραμένει ουσιαστικά στο απυρόβλητο.

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν ήταν αυτός που τόνιζε από τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Μεικόπουλου ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με την ασφάλεια των τρένων;»

Αυτό και μόνο συνιστά απόφαση–ντροπή. Αλλά ακόμη περισσότερο είναι ντροπή γιατί με την απόφαση αυτή προσβάλλεται η λαϊκή πλέον απαίτηση για κάθαρση και τιμωρία των υπεύθυνων όσο ψηλά κι αν φτάνουν, όσο μακριά κι αν πρέπει να πάει η Δικαιοσύνη.

Η παντελής απουσία ενσυναίσθησης από τη κυβέρνηση και η επικοινωνιακή διαχείριση για να σωθεί πολιτικά η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την πλήρη διάρρηξη με την κοινωνία, τη λογική και την ηθική στάση που οφείλει να κρατήσει το πολιτικό σύστημα απέναντι σε μια αδιανόητη τραγωδία.

Προσβάλλεται η νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια ώρα το πρωταρχικό πολιτικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αν θα είναι ο Καραμανλής στα ψηφοδέλτια, μην τυχόν και απολέσει η Ν.Δ. ψήφους στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη, χωρίς παρεμβάσεις να επιτελέσει το έργο της, σύμφωνα με το Σύνταγμα με τους Νόμους.
Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη από τα παραπάνω, θα συνιστούσε βαρύτατο πολιτικό ατόπημα, που ο ελληνικός λαός στη κάλπη δεν θα συγχωρέσει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ