ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές της Γ’ τάξης και τμημάτων της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου επισκέφθηκαν την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος και του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων. Η εμπειρία από την ενημέρωση, την ξενάγηση και την φιλοξενία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Στον περιβάλλοντα χώρο οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μοναδικά σε αρχιτεκτονική κτίρια, τα οποία είναι σε δυαδική διάταξη, το σπάνιο ρολόι που δεσπόζει στο κεντρικό κτήριο της σχολής , αλλά και το ηλιακό ρολόι που αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού, καθώς οι μαθητές πρώτη φορά είχαν ανάλογη εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση από τη Διευθύντρια της σχολής σχετικά με τις ειδικότητες , τη λειτουργία της σχολής, τη δυνατότητα φοίτησης, και φυσικά για το γεγονός ότι το 90% των φοιτητών της σχολής αποκαθίσταται επαγγελματικά άμεσα και αποτελεσματικά. Επίσης, τονίστηκε ότι η σχολή δεν αποτελεί πλέον μόνο ένα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, αλλά έχει μετατραπεί σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. ,όπου οι φοιτητές/τριες μπορούν να έχουν δωρεάν στέγαση και σίτιση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η ξενάγηση στον αύλειο χώρο της σχολής έγινε από υπεύθυνο καθηγητή της . Τα εργαστήρια που επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι κατασκευές κυρίως στον γεωργικό τομέα εντυπωσίασαν τους μαθητές, χωρίς να περνούν απαρατήρητα και τα αιωνόβια δέντρα που ομορφαίνουν τον χώρο της σχολής.
Αναμφισβήτητα, η επίσκεψη στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας ήταν εμπειρία που τυπώθηκε στη μνήμη μαθητών και καθηγητών , καθώς αποδείχθηκε πως η φήμη της σχολής δεν είναι απάξια της προσφοράς της στον χώρο της. Τέτοιες σχολές πρέπει να έχουν σίγουρα μέλλον !

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ