ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών και νεολαίων στη σημερινή συναυλία με τίτλο “Στερέψανε τα δάκρυα και γίνανε οργή στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή” που συνδιοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας με το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στέλνοντας για μια ακόμη φορά μήνυμα ότι η νέα γενιά δεν θα αφήσει να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών.

Στη σημερινή συναυλία συμμετείχαν τα συγκροτήματα :

ΣιΝτοΜι

Parhelion

Μουσικόπαιδα

Magnets

Σόλο κομμάτια από τον Γιάννη Παγγέα

Έξαλλο

καθώς και μουσικοί του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Λευτέρης Γάλλος στο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στηρίζει την σημερινή συναυλία. Αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρισας. Οι καλλιτέχνες και συνολικά οι εργαζόμενοι της πόλης είναι στο πλευρό μιας νεολαίας που παλεύει για την ζωή που της κλέβουν. Η νέα γενιά φωνάζει «Θα σας τιμωρήσουμε και δε θα επιτρέψουμε με τους αγώνες μας κανένα επόμενο έγκλημα!». Νιώθουμε απέχθεια για τις άθλιες αναφορές δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ, τις οποίες έκανε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό τρόπο για ανήλικους μαθητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων επειδή διαδήλωσαν και τραγούδησαν ενάντια στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Τον ενημερώνουμε πως και εμείς σήμερα, αυτό κάνουμε εδώ!

Ήταν τεράστια και συγκλονιστικά τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 20 μέρες στον νομό μας, σε Λάρισα, Τύρναβο, Ελασσόνα όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Ήταν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της 12ετίας καθώς πήραν μέρος πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα που δημοσιεύτηκε δεν καταγράφει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όσων είναι άνω των 17 ετών.

Σφίγγουμε δυνατά το χέρι σε όλους τους συναδέλφους που από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα βαδίζουν τον δρόμο του αγώνα μέσα από τα σωματεία των καλλιτεχνών για τις καλλιτεχνικές σπουδές που έχει ανάγκη η εποχή μας, δηλώνοντας την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλείς συγκοινωνίες, κοινωνικές παροχές κόντρα στην εντατικοποίηση και στα ελλιπή μέτρα προστασίας που οδηγούν σε επικίνδυνα ατυχήματα και στους χώρους εργασίας μας. Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση έφερε στην αρχή της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την περεταίρω ιδιωτικοποίηση του νερού, την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο “επόπτη” και “εγγυητή” της επιχειρηματικής δράσης. Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη. Ο αγώνας που έχει προοπτική να αλλάξουν όλα όπως τα ξέρουμε, έχει και αποτελέσματα σε άμεσες διεκδικήσεις! Γι’ αυτό συνεχίζουμε… Οι μουσικοί της Ελλάδας παίρνουμε δύναμη και θάρρος από τις τεράστιες μαζικές μαχητικές κινητοποιήσεις των εργατών της Γαλλίας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Λέμε στους απεργούς εργαζόμενους στις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία, την Βρετανία πως δεν υπάρχει δρόμος πίσω ούτε για εσάς ούτε για εμάς. Απαιτούμε:

• Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί! Οι ένοχοι να πληρώσουν! Ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους μας. Ασφαλείς- σύγχρονες υποδομές και σχολικά κτίρια παντού. Καμία τρομοκρατία και καταστολή σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους που αγωνίζονται

• Οργανώνουμε πρωτοβουλίες συζήτησης, ενημέρωσης ανά κατηγορία εργαζομένων καλλιτεχνών προβάλλοντας τις προτάσεις μας για συλλογική σύμβαση σε χώρους Πολιτισμού που θα διασφαλίζει την μισθοδοσία μας και τα μέτρα ασφαλείας της υγείας μας. Διεκδικούμε αναβαθμισμένο ενιαίο σύστημα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν. Είναι απαράδεκτη η στάση των παρατάξεων του κ. Αγοραστού και του κ. Τσιλιμίγκα που μαζί με την «Ελληνικής Αυγή» σε εισαγωγικά, στο Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψαν ψήφισμα με το πλαίσιο αιτημάτων των καλλιτεχνών στην λογική ότι τα προβλήματα τα έχει λύσει το υπουργείο. Ευθύνη έχει και η Δημοτική Αρχή Λάρισας που ενώ είχε δεσμευτεί να συζητήσει το πλαίσιό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τελικά το παρέπεμψε στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου δίνοντας στο τέλος ένα πετσοκομμένο ψήφισμα στην δημοσιότητα.

• Δεν απογοητευόμαστε, δεν περιμένουμε, κοιτώντας μπροστά δυναμώνουμε το σωματείο. Καλούμε τους συναδέλφους που το σκεπτόταν το προηγούμενο διάστημα να κάνουν το βήμα, τώρα να γίνουν μέλη του Σωματείου. Συμμετέχουμε σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις και τις συσκέψεις συντονισμού του Εργατικού Κέντρου Λάρισας όπως αυτήν που οργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας 27/3 στην ΔΕΥΑΛ.
Ραντεβού στους δρόμους και στα τραγούδια του αγώνα!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ