Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Νταής στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

«Μεγάλη η συμβολή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, που για 100 χρόνια με τις έρευνες και την διάχυση της γνώσης στους τομείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας, είναι δίπλα στον Έλληνα παραγωγό. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένας σημαντικός οργανισμός που στηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα της χώρας με την έρευνα, την αγροτική κατάρτιση, την διασφάλιση της ποιότητας, την πιστοποίηση και τον έλεγχο της αλυσίδας παραγωγής- διακίνησης των κτηνοτροφικών προϊόντων».

Αυτό δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Παναγιώτης Νταής ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Οργανισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα.

Ο κ. Νταής υποστήριξε ότι η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ φορέων του πρωτογενούς τομέα , πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων όπως ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, επιμελητηρίων, επιστημονικών συλλόγων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για τον περιφερειακό ανασχεδιασμό του πρωτογενούς και αγροτοδιατροφικού τομέα, που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο κ. Νταής τόνισε ακόμα πως το ανθρώπινο δυναμικό και ο δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού πρέπει να στηριχθούν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης τεχνολογικής καινοτομίας, ούτως ώστε να βοηθήσουν τους παραγωγούς να διατηρήσουν τις εργασίες τους, την γη τους και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

«Πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σε μια οδυνηρή περίοδο, όπου παγκόσμια οδεύουμε σε μια μεγάλη επισιτιστική κρίση και η διατροφική αυτάρκεια κάθε χώρας θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης αυτής. Μόνο με στοχευμένες πολιτικές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μπορεί να κρατηθεί όρθια η Γεωργία και η Κτηνοτροφία και να αντιμετωπισθεί η πολυεπίπεδη κρίση που προκαλεί ο συνδυασμός της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές και συνολικά στο κόστος παραγωγής» είχε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής και σημείωσε πως ο αρμόδιος υπουργός όλα τα έριξε στην ενεργειακή και κλιματική κρίση, μίλησε για νέα δεδομένα που ανακύπτουν, όπως οι ζημιές που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και είναι και αυτή μια εκκρεμότητα για την επόμενη μέρα, δηλαδή για την επόμενη κυβέρνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ