ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Ο Χρ. Κέλλας επισκέφθηκε τη Γλαύκη

Τα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της θητείας της έως σήμερα, εστιάζοντας στη μείωση της φορολογίας, τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, συζήτησε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στη Γλαύκη, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κάνοντας αναφορά στα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, επεσήμανε ότι δόθηκαν 89 εκ. ευρώ στους κτηνοτρόφους και 60 εκ. ευρώ στους αγρότες, για να αντιμετωπιστούν, αντιστοίχως, οι αυξήσεις του κόστους ζωοτροφών και λιπασμάτων.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των παραγωγών του οπωροκηπευτικού και αμπελοοινικού τομέα με 26,2 εκ. ευρώ από το Αποθεματικό Κρίσης της ΕΕ, στη στήριξη, ύψους 258 εκ. ευρώ, 102.000 επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα μέσω των 7 κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής και στις πληρωμές για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες σημείωσαν «ρεκόρ» το 2022 υπερβαίνοντας τα 1,2 δις ευρώ.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σημείωσε ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, μέσα σε 3 μόλις χρόνια, ο ΕΛΓΑ κατέβαλε στους δικαιούχους 863 εκ. ευρώ και το κράτος στάθηκε στο πλευρό των αγροτών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.

Ειδικότερα, στάθηκε στην κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος σε ποσοστό 90% και στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους αγρότες για όσο χρειαστεί.

Ο Χρήστος Κέλλας υπενθύμισε τις παρεμβάσεις του για την βέλτιστη εφαρμογή των αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Δράσεων, όπως το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, απ’ το οποίο κάθε δικαιούχος λαμβάνει έως και 40.000 ευρώ, το πρόγραμμα βιολογικής παραγωγής, ύψους 705 εκ. ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», με προϋπολογισμό 1,8 δις ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει έργα άρδευσης – σημαντικά για την περιοχή- και αναμένεται να κινητοποιήσει πόρους 4,5 δις ευρώ.

Τέλος, επαίνεσε το έργο του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση, σημειώνοντας πως “η ποιότητα των σκόρδων, που καλλιεργούνται στην περιοχή και το ενδιαφέρον επενδυτών από το εξωτερικό, αντανακλά τις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης, που έχει ο πρωτογενής τομέας στον Νομό Λάρισας”.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, δεσμεύθηκε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, προκειμένου να υλοποιείται στην κεντρική κυβέρνηση κάθε συλλογικό αίτημα που σχετίζεται με την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και τη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ