ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Ο Χρήστος Καπετάνος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και την 8η ΕΜΑΚ

«Είστε οι άνθρωποι στους οποίους προσβλέπουμε στα δύσκολα. Η συμβολή σας στη διάσωση τραυματιών, στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς είναι ανεκτίμητης αξίας και σημασίας.»

Με τα παραπάνω λόγια θέλησε να ευχαριστήσει τους Πυροσβέστες και τους διασώστες της ειδικής μονάδας της 8ης ΕΜΑΚ, αναφορικά με την άμεση κινητοποίησή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος κατά τη διάρκεια των διαδοχικών επισκέψεών του στη Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Λάρισας και τις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνομίλησε εκτενώς με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο, Νίκο Μητσογιάννη, τον Αντιπύραρχο, Δημήτρη Κουλούλα, τον Διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ, Κώστα Μπαλαντίνα, τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Νίκο Τάψα, αλλά και με τους πυροσβέστες της βάρδιας, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του και συγχαίροντάς τους έναν – ένα και προσωπικά για την ηρωική τους συμβολή στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για τις ανάγκες προσλήψεων για την Πυροσβεστική και ειδικά για την υπηρεσία της ΕΜΑΚ, οι οποίες θα διευκόλυναν σημαντικά το έργο της αντιμετώπισης καταστροφών, είτε αυτές προκαλούνται από φυσικά αίτια, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, είτε προκαλούνται εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα.

«Οι πυροσβέστες και οι άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ είστε ταγμένοι στο έργο σας, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σώσετε ανθρώπινες ζωές, να υπερασπιστείτε το φυσικό περιβάλλον αλλά και τις περιουσίες. Υπερβάλλετε εαυτούς και καταθέτετε την ψυχή σας, όπως αποδείξατε για ακόμη μία φορά περίτρανα στην τραγωδία των Τεμπών.

Το έργο σας, χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από το σύνολο των πολιτών και την Πολιτεία, θα πρέπει βεβαίως να τιμηθεί και να αναγνωριστεί ακόμη περισσότερο και εμπράκτως. Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προκήρυξη νέων θέσεων και η θεσμοθέτηση κινήτρων για την στελέχωση όλων των ειδικών μονάδων του πυροσβεστικού σώματος, ώστε να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό και κατ’ επέκταση το αξιόμαχο των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, η περαιτέρω ενίσχυση του στόλου κ.α.» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, απευθυνόμενος στους πυροσβέστες και εκφράζοντας, τέλος, για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη του για την πολύτιμη προσφορά τους, προς όφελος των πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ