Η ΠΙΣΤΗ, ΑΙΧΜΗΡΟ «ΔΟΡΥ» ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ «ΔΡΑΚΟ»

Τόνισε η Ε. Λιακούλη από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου Νίκαιας

Στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ παρευρέθηκε την Κυριακή του Θωμά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, παρέστη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αντάλλαξε ένθερμες ευχές με τους κατοίκους και τους Ιερείς, ενώ μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων δήλωσε:

«Από εδώ, από τη Νίκαια, στέλνω εγκάρδιες ευχές σε όλους όσοι γιορτάζουν, σε κάθε Γιώργο και Γεωργία, αλλά και στο Θωμά και τη Θωμαΐδα, που με την παρουσία τους, κάνουν τον Τόπο μας ακόμα πιο φωτεινό.

Χρόνια Πολλά, επίσης, στο Στρατό Ξηράς, που τιμά τον Προστάτη του. Είθε ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει το έμψυχο δυναμικό του στρατεύματος, κάθε λεπτό. Η προσφορά τους για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας, είναι ανεκτίμητη.

Δυστυχώς, φέτος τέτοια μέρα, ο νους μας βρίσκεται στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, που σήμερα θα γιόρταζαν την ονομαστική τους εορτή. Δεν τους ξεχνάμε, δεν λησμονούμε τα σπιτικά που βυθίστηκαν στο θρήνο, δεν εγκαταλείπουμε το συλλογικό αίτημα για απόδοση ευθυνών και δικαίωση.

Βιώνουμε δύσκολες εποχές, σε μια κρίσιμη οικονομική, θεσμική και κοινωνική συγκυρία, όπου κάθε λογής “δράκοι” καραδοκούν απέναντι στους συμπολίτες μας, πρωτίστως στους ευάλωτους και μη προνομιούχους. Η θρησκευτική πίστη παραμένει πάντοτε αιχμηρό “δόρυ”, ικανό να τιθασεύσει κάθε “θηρίο” στον κοινό μας δρόμο, αρκεί ταπεινά να διδαχθούμε από το ιερό λαμπρό παράδειγμα του βίου του Αγίου Γεωργίου.

Είθε δια των πρεσβειών Του, το μέλλον του Τόπου μας και των Ανθρώπων μας να είναι “ολάνθιστο”, όπως η ανοιξιάτικη και αναστάσιμη φύση που ευωδιάζει σήμερα γύρω μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ