Σ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: ΤΟ «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ» ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζει να…οργώνει αμέτρητα χωριά της Ελασσόνας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Σωτήρης Βούλγαρης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Μικρό Ελευθεροχώρι, Δρυμό και Τσαριτσάνη Ελασσόνας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία στις οποίες ξεχωρίζει η κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων για χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα ακόμα και στο σπίτι εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Σε σχετική του ανάρτηση ο Σωτήρης Βούλγαρης αναφέρει τα εξής:

«Την υγειά μας κοιτάχτε πάνω απ’ όλα», με προέτρεψε συνομιλητής συμπολίτης μου και κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας στα αγαπημένα χωριά Μικρό Ελευθεροχώρι, Δρυμό και Τσαριτσάνη. «Αυτό ακριβώς έλεγε πάντα το ΠΑΣΟΚ: Πρώτα η υγεία του κάθε πολίτη», συμφώνησα μαζί του. Γιατί δεν υπάρχει βασικότερος δείκτης ευημερίας παγκοσμίως από το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής για την υγεία του και την υγεία της οικογένειάς του. Και όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη υγεία «Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και έχει χρέος να το αναγεννήσει».

Οι προτάσεις μας δείχνουν ξεκάθαρα τον προσανατολισμό μας:

Κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τις ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους, που σήμερα πλήττει ιδιαίτερα η ακρίβεια.
Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τον Προϋπολογισμό και διάθεση του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές.
Ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.
Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια Νοσοκομεία, με αξιοκρατικά επιλεγμένες Διοικήσεις, και ολοήμερη λειτουργία, ιδιαίτερα στον χειρουργικό και επεμβατικό τομέα.
Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός Νοσοκομείων. Κέντρα χρόνιων παθήσεων, Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, Δημόσια κέντρα αποκατάστασης.
Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και διαφανείς διαδικασίες, αύξηση των αμοιβών και ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα – ανθυγιεινά.
Και τέλος: Κατάργηση των διατάξεων νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υπονομεύουν το ΕΣΥ και το δημόσιο χαρακτήρα του.

Το «πάνω απ´όλα η υγεία» προϋποθέτει κυβέρνηση με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ