ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

Με απόλυτη ηρεμία και σε πολιτισμένο πλαίσιο διαλόγου- σε συνάντησή μας στα Γραφεία του Συλλόγου Διδασκόντων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας- ενημερώσαμε τους Συμβούλους εκπαίδευσης  ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι ως Σύμβουλοι, που θα συνδράμουν  το εκπαιδευτικό μας έργο, αλλά ΟΧΙ ως αξιολογητές, που επιχειρούν να εφαρμόσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης που θέτει σε ομηρία τους συναδέλφους μας.

Παράλληλη ζητήσαμε να μην ενοχλούν και να μην πιέζουν τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας  βρουν απέναντί τους.

Η αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική και αντεκπαιδευτική «αξιολόγηση» που  επιχειρεί το Υπουργείο να υλοποιήσει, δεν έχει φυσικά σκοπό την βελτίωση των Σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά την κατηγοριοποίησή τους και ΔΕΝ ΘΑ  ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και οριστική μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι έμπειροι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για πάρα πολλά συνεχόμενα χρόνια όργωναν την Ελλάδα ως αναπληρωτές, με τεράστιο προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος, έχοντας αξιολογηθεί πάμπολλες φορές από το ίδιο το Υπουργείο που τους προσλάμβανε επί τόσα συναπτά έτη, αλλά έρχεται τώρα να αμφισβητήσει την επάρκειά τους  απειλώντας τους με μη μονιμοποίηση και χρησιμοποιώντας τους ως “ομήρους” για την υλοποίηση της αντιεκαιδευτικής αξιολόγησης.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, να ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ το Δ.Σ. του Συλλόγου μας , όπου οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης δεν σέβονται το αναφαίρετο δικαίωμα του συναδέλφου να συμμετάσχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ