ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!

Ο Μ. Χαρακόπουλος στον ΕΦΚΑ Λάρισας

«Το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον ΕΦΚΑ είναι πράγματι εντυπωσιακό. Μια υπηρεσία η οποία, λόγω των μόνιμων και μακράς διάρκειας καθυστερήσεων στην έκδοση των συντάξεων, αποτελούσε αιτία σοβαρών κοινωνικών δυσλειτουργιών έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο.

Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονταν δυο και τρία χρόνια για να βγει μια σύνταξη, σήμερα εκδίδεται σε μόλις δυο μήνες! Χάρη στην συστηματική εργασία αυτής της τετραετίας μέσα σε 27 μήνες εκδόθηκαν 570.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Παράλληλα, έγιναν σημαντικά βήματα για να περάσει ο ΕΚΦΑ σε μια νέα εποχή, κυρίως με την προώθηση της ψηφιοποίησης. Ήδη έχει καταγραφεί ηλεκτρονικά ο ασφαλιστικός βίος όλων των εργαζομένων από το 2002 και μετά με την ψηφιοποίηση όλων των ενσήμων».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Λάρισας, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπηρεσία από τον Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης Θεσσαλίας κ. Γιώργο Σταυροθεόδωρο και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης της Α’ Τοπικής Διεύθυνσης κ. Θηρίμαχο Πάκα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκολότερη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων με το 1555 και την εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Όπως είπε ο εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ συνεχίζεται με μια σειρά από δράσεις, που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Όλο αυτό το σπουδαίο έργο πρέπει, οπωσδήποτε να συνεχιστεί, ώστε να αφήσουμε δια παντός πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος.

Για να πραγματοποιηθεί, όμως, αυτός ο στόχος απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε αυτή τη τετραετία».

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων είναι πλέον 1.100 συντάξεις την ημέρα από 500 συντάξεις το 2019, ενώ ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας νέας σύνταξης στην Ελλάδα πλέον είναι 60 ημέρες, όταν στη Γερμανία απαιτούνται 74 ημέρες.

Επίσης, με ταχείς ρυθμούς προχωρά η εκκαθάριση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ επίκειται η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων, και πριν το 2002.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ