ΙΕΡΗ ΕΠΙΤΑΓΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Η Διαμάντω – Αναστασία Ιωάννου, υποψήφια Βουλευτής Νομού Λάρισας ΜέΡΑ 25 Συμμαχία για τη Ρήξη

Μείωση του ποσοστού ανεργίας των νέων παρουσιάζουν τα δεδομένα που προκύπτουν από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ στη χώρα μας. Απογοήτευση όμως γεννούν οι αιτίες που οδηγούν στη μείωση αυτή.

Η νέα γενιά, παρά το υψηλό εκπαιδευτικό της επίπεδο, αναγκάζεται να μεταναστεύσει στο εξωτερικό αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες στον εργασιακό τομέα. Επίσης, πολλοί καταφεύγουν στην ίδια διέξοδο διεκδικώντας αυτό που πραγματικά τους αξίζει:

Μια θέση εργασίας που αντιστοιχεί στο αντικείμενο των σπουδών τους και όχι απλώς μια ανεπιθύμητη καταναγκαστική εργασία που θα τους αποφέρει τα προς το ζην.

Οι ανικανοποίητοι και ανασφαλείς νέοι που μένουν πίσω και συγκροτούν το δυναμικό της Ελλάδας αδικούνται από την πολιτικοοικονομική κατάσταση.

Επιθυμούμε την πρόοδο των νέων σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο παραγωγικό σύστημα. Επιδιώκουμε την ανέλιξη ως εξειδικευμένων επαγγελματιών εντός της χώρας μας και όχι την υποτίμηση ως ανειδίκευτων εργατών στον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Στο Μέλλον Δε χωρά η υποβάθμιση των πτυχίων και της αξιοπρέπειας της νέας γενιάς παρά μόνο η Ασφάλεια της Ανεξαρτησίας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ