Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Κομβικής σημασίας έργα: φράγμα Σκοπιάς και αρδευτικό Υπέρεια-Ορφανά

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια και θα ήθελα να επισημάνω ότι το ΓΕΩΤΕΕ είναι θεσμικά -αλλά και στην πράξη θα πρέπει να είναι- ο βασικός εταίρος της πολιτείας στη χάραξη στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα. Θα πρέπει να υπάρχει ένας ανοιχτός, θεσμοθετημένος διάλογος, σε τακτά διαστήματα. Το τοπικό παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ είναι από τα πιο δραστήρια τμήματά του και πράγματι έχει αποδειχθεί πολύτιμος συνεργάτης.

Θεώρησα χρέος μου να σας επισκεφθώ και προσβλέπω στη συνέχιση της απρόσκοπτης συνεργασίας μας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Δημήτρης Ντογκούλης καλωσόρισε τον Θεσσαλό πολιτικό και τον ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη και αμέριστη συνδρομή του, όποτε του ζητήθηκε, σε θέματα του επιμελητηρίου και της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και για την προσωπική συμβολή του στην ανάδειξη του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, ιδιαιτέρως, στην παρέμβασή του για την διενέργεια της συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων θεσσαλικών φορέων και των αρμόδιων Υπουργών υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη για το μείζον για τη Θεσσαλία ζήτημα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο. Επίσης, υπογράμμισε ότι η βούληση για τη στενή συνεργασία που υπήρξε μέχρι σήμερα από την πλευρά του ΓΕΩΤΕΕ θα συνεχιστεί, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων της πρωτογενούς παραγωγής.

Τα παριστάμενα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης από την πολιτεία. Ως πιο άμεσο χρονικά ζήτημα τέθηκε η παράταση στα σχέδια βελτίωσης, ενώ ως θέματα με βαρύνουσα σημασία για τον πρωτογενή τομέα τέθηκαν, εκτός από το υδατικό, η εφαρμογή των οικολογικών σχημάτων της Νέας ΚΑΠ, η κατάσταση με τους εργάτες γης, ζητήματα πληρωμών και το πρόγραμμα δάσωσης, καθώς και η εφαρμογή του κτηνιάτρου εκτροφής.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, από την πλευρά του τόνισε ότι «αναμφίβολα το υδατικό αποτελεί το μείζον ζήτημα της περιοχής μας. Η οργανωμένη μορφή της σύσκεψης υπό τον κ. Γεραπετρίτη, με τη συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων του αγροτικού και του πολιτικού κόσμου της περιοχής μας, των επιστημονικών φορέων που έχουν εντρυφήσει στην μελέτη του προβλήματος, αλλά και οι συζητήσεις που έγιναν στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, είχαν θετικό αντίκτυπο, προβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ξεκίνησε η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής (ΣΔΛΑΠ) για τη Θεσσαλία. Το φράγμα στη Σκοπιά και το αρδευτικό Υπέρεια-Ορφανά που υλοποιούνται το επόμενο διάστημα, είναι κομβικής σημασίας έργα για τη Θεσσαλία και το νομό. Όσο για τα υπόλοιπα ζητήματα είμαι στη διάθεση του επιμελητηρίου για να συνδράμω στην εξεύρεση πρακτικών και χρήσιμων λύσεων».

Στη συνάντηση από την πλευρά του ΓΕΩΤΕΕ συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος κ. Βαγγέλης Μόσχος, γεωπόνος, ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Γρουσόπουλος, δασολόγος, ο οργανωτικός γραμματέας κ. Δημήτρης Γκουγκουλής, κτηνίατρος, ο ταμίας κ. Δημήτρης Ντάκης, ιχθυολόγος και τα μέλη κ. Σωτήρης Βαλκανιώτης, γεωλόγος, κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, γεωπόνος και κ. Χρήστος Παναγούλης, γεωπόνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ