ΑΠ. ΠΕΚΑΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό καφέ της πόλης η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Απόστολου Πέκα.

Ο νεαρός πολιτικός μηχανικός, που «όργωσε» κάθε γωνιά της Περιφερειακής Ενότητας παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, μίλησε όπως πάντα από καρδιάς στους φίλους που του έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην χθεσινή εκδήλωση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος δεν μπορεί άλλο», τόνισε στην ομιλία του ο Απόστολος Πέκας. «Ακούγεται ένα ηχηρό «ως εδώ». Η ελληνική κοινωνία δεν κινδυνεύει απλά να φτωχοποιηθεί, έχει ήδη φτωχοποιηθεί. Ξέρετε πως νιώθει ο καθένας από εμάς όταν ανοίγει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όταν όλο τον χειμώνα σκεφτόταν να ανοίξει τον θερμοστάτη στο σπίτι του, όταν στο ταμείο του σούπερ μάρκετ αναγκάζεται να αφαιρέσει πράγματα από το καλάθι, όταν οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές είναι γεμάτοι και στο τέλος της ημέρας».

Αναφερόμενος στην στάση της νέας γενιάς, ο κ. Πέκας επεσήμανε ότι «η νέα γενιά δεν είναι απολιτίκ. Οι νέοι άνθρωποι είναι πολιτικοποιημένοι, ανήκουν σε μια προοδευτική γενιά. Συμμετέχουμε σε όλα τα κινήματα της εποχής, σε ένα μεγάλο κομμάτι όμως έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης τους με την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι νέοι θέλουν μια κοινωνία που δεν θα εξυπηρετεί τους λίγους και εκλεκτούς, δεν θα χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, διαπλοκή, λαμογιά, παρασιτισμό, που δεν θα τους ρωτάνε «ποιόν έχεις», αλλά «τί έχεις», θέλουν μία κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, μία δημοκρατική κοινωνία».

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Απόστολου Πέκα βρέθηκε το «Συμβόλαιο Αλλαγής» και το πρόγραμμα των πρώτων 50ημέρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για το οποίο τόνισε ότι «είναι απόλυτα κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Κοστίζει περίπου 5,5 δισ. το χρόνο και είναι απολύτως αναγκαίο γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Απαιτείται μια άμεση ανάσχεση των συνεπειών της ακρίβειας στην ελληνική κοινωνία, με βασικές αιχμές την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, την αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ, την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από πλειστηριασμούς».

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είναι το «Δικαιοσύνη Παντού», τόνισε ότι «η πραγματική δυναμική του συνθήματος αναδεικνύεται βάζοντας στο επίκεντρο τη νέα γενιά, προωθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, την εξεύρεση στέγης, το ισχυρό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα παιδείας και υγείας, χωρίς κοινωνικούς ή οικονομικούς αποκλεισμούς. Δικαιοσύνη παντού σημαίνει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, δίπλα στον πολίτη».

Στην χθεσινή εντυπωσιακή σε όγκο εκδήλωση, παραβρέθηκαν οι συνυποψήφιοι του Απόστολου Πέκα με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ζωή Ακριβούλη, Άννα Βαγενά, Αργύρης Γραββάνης, Μαρία Εμμανουήλ – Χατζή και Παναγιώτης Νταής, οι Δήμαρχοι Λαρισαίων και Αγιάς, Απόστολος Καλογιάννης και Αντώνης Γκουντάρας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαρισαίων και στελέχη της δημοτικής αρχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ