ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Την προεκλογική της ομιλία μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο έκανε χθες η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ζωή Ακριβούλη, παρουσιάζοντας πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός της και εκφράζοντας τη βεβαιότητα για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

«3 και μία μέρες, μόνο ως τις 21 Μαΐου για να φέρουμε το μήνυμα για Δικαιοσύνη Παντού! Θέλω να μιλήσω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί την σωστή επιλογή για τους πολίτες, άντρες και γυναίκες αυτής της χώρας. Γιατί είναι η σωστή επιλογή για την Ελλάδα τούτη εδώ τη στιγμή Τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τώρα είναι η ώρα των σκληρών διλημμάτων που ακυρώνουν την χαλαρή ψήφο, το κρυφό όπλο της ΝΔ.Τ Το δίλημμα είναι συγκεκριμένο. Πάλι κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα; Όποιος θέλει τη «σταθερότητα» του Μητσοτάκη ψηφίζει ΝΔ .

Και έχει εξασφαλίσει μείωση του πραγματικού εισοδήματος, υψηλούς έμμεσους  φόρους που ροκανίζουν το εισόδημα, υπερκέρδη στις εταιρείες ενέργειας και υψηλούς λογαριασμούς για τα νοικοκυριά, περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποίηση του νερού, απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και ενίσχυση ιδιωτικών κολλεγίων, επιτελικό κράτος που παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα  τους αρχηγούς των ενόπλωνδυνάμεων και όποιον τους ενοχλεί όχι μόνο με την ΕΥΠ αλλά και με υπαλλήλους εταιρειών ξένων χωρών με λογισμικά τύπου Predator, διαλυμένες υποδομές και λειτουργίες όπως με δραματικό τρόπο είδαμε στην τραγωδία των Τεμπών. Οποίος νομίζει ότι αυτή η  κατά φαντασίας σταθερότητα θα βελτιώσει την ζωή του ας ψηφίσει Μητσοτάκη», σημείωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας της.

Σύμφωνα με την κ. Ακριβούλη όποιος όμως δεν πιστεύει το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη και θέλει να απαλλαγεί από το καθεστώς που έχει στήσει έχει μία μόνο επιλογή:

Να στηρίξει με την ψήφο του την μόνη  δύναμη που μπορεί να επιτελέσει ένα διπλό στόχο. Να μας απαλλάξει από το καθεστώς Μητσοτάκη και με το πρόγραμμα του να βελτιώσει την ζωή του, τη ζωή  των λαϊκών στρωμάτων, τη ζωή μεσαίας τάξης.

Της μεσαίας τάξης που  πίστεψε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και έφερε τον Μητσοτάκη στην εξουσία το 2019 και τώρα ζει με επιδόματα και διάφορα pass στο σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα.

Τη ζωή των πολλών.

Τη ζωή όλων μας.

Τη δική μας ζωή.

«Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε και του λέμε

«Ξέρουμε, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή»

Δώστε μας την ευκαιρία για πρώτη φορά να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς αυτή την φορά την δαμόκλεια σπάθη της τρόικας», τόνισε η γνωστή οικονομολόγος.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η κ. Ακριβούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο τραγικό έγκλημα των Τεμπών το οποίο ανέδειξε  την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, την πλήρη απαξίωση στην οποία έφερε κρίσιμες υποδομές της χώρας και τις εκτεταμένες πελατειακές πρακτικές που συγκάλυπταν το αφήγημα των δήθεν «αρίστων». Και ανέφερε:

«Χτες,  με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων βάζοντας και τον ίδιο ως πρωταίτιο του εγκλήματος, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη λέγοντας ότι εργαλειοποιούν το δράμα τους! Ο άνθρωπος αυτός κάθε φορά αποδεικνύει ότι δεν νιώθει τους πολίτες. Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία. Απλά χτες  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους. Δεν αξίζει στην Ελλάδα ένα τέτοιος πρωθυπουργός.»

Κλείνοντας την ομιλία της αφού υπογράμμισε τα εξής:

«Είμαι γυναίκα, είμαι μητέρα, είμαι κόρη, είμαι αδερφή. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ισότητα για τις γυναίκες ανά τον κόσμο. Ξέρω τι σημαίνει να ανησυχεί κανείς για τα παιδιά του: Θα έχουν παιδεία, θα βρουν δουλειά, θα είναι ευτυχισμένα; Έχω ένα μήνυμα, ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τις γυναίκες:

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν μέλλον, εάν θέλετε την ισότητα, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  Και ψηφίστε και τις άξιες γυναίκες, θα προσέθετα κι εγώ», κάλεσε όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, η νεολαία μας των 17 ετών που ψηφίζει για πρώτη φορά. Να μην εκχωρήσει σε άλλους το δικαίωμα να σχεδιάσουν το μέλλον που τους ανήκει. Γιατί δική τους και δική  μας είναι η ζωή! Γιατί  ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πριν και πάνω από όλα Δημοκρατία, σημαίνει Δικαιοσύνη, σημαίνει Σταθερότητα, σημαίνει να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα σκοτεινά χρόνια του αυταρχισμού, της διαπλοκής, της αισχροκέρδειας, των σκανδάλων, της αναλγησίας, για να προχωρήσουμε μπροστά. Για την Ελλάδα που χρειαζόμαστε και που μας αξίζει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ