ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΓΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μιλώντας μπροστά σε ένα πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ακης Νασιώκας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση, που όπως τόνισε, βρήκε στην κοινωνία το μήνυμα που εξέπεμψε το κόμμα του σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα που ήταν ο σημαντικότερος των τελευταίων χρόνων για το κίνημα και την παράταξη.

«Το ΠΑΣΟΚ σηκώνοντας όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης βρέθηκε την περίοδο 2011-2012 στα σκοινιά. Οι εκλογές του 2012 επέφεραν μία δυσμενή αλλαγή για την παράταξή μας .Γίναμε ξαφνικά ένα κόμμα εκλογικά μικρό και ένα άλλο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ως πόλος απέναντι στη συντηρητική παράταξη. Πλήρωσε πολύ η δική μας παράταξη τότε , αντίθετα η Νέα Δημοκρατία , η παράταξη δηλαδή που με τις πολιτικές της την περίοδο 2004-2009 χρεωκόπησε τη Χώρα, βγήκε σχεδόν αλώβητη.
Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα ένας αξιόπιστος κυβερνητικός πόλος ή όχι. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ξεκάθαρα όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας αλλά ένα αριστερίστικό κόμμα με έντονα λαϊκιστικά στοιχεία που έγινε μεγάλο τάζοντας εύκολες μα ανεφάρμοστες λύσεις
Παράλληλα εκμεταλλεύτηκε την οργή ,της πάνω και κάτω πλατείας, των αγανακτισμένων που στην ουσία αμφισβητούσαν την ίδια τη δημοκρατία. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου δεν ήταν τυχαία αλλά συνειδητή επιλογή. Υπήρχαν οι προϋποθέσεις τότε το 15 προοδευτικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και με το Ποτάμι τις οποίες δεν εξέτασε καν. Η συμφωνία ήταν προεκλογική με τους ακροδεξιούς του κ. Καμμένου. Ανακοινώθηκε το βράδυ των εκλογών. Η ερώτηση είναι γιατί ;
Η απάντηση είναι πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκε ούτε ανήκει με την πολιτική του στις προοδευτικές δυνάμεις. Και σήμερα συνηθίζει την ίδια πολιτική, τάζει τα πάντα στους πάντες σα να μην πέρασε μια μέρα από το 2015.
Τις τελευταίες μέρες είδαμε με την περίπτωση του κ.Κατρούγκαλου να αποκαλύπτεται το πραγματικό προγραμματικό του πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον είδαμε με την περίπτωση της επίθεσης στο Διονύση Σαββόπουλο, πως συνεχίζεται η πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτή την πρακτική τη βίωσε έντονα το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2011-2012 και πάλι τότε θύτης ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα που συναντώ συχνά από τους πολίτες στις καθημερινές επαφές μου είναι γιατί σήμερα να ψηφίσω το ΠΑΣΟΚ. Απαντώ.:
Γιατί πλέον γνώρισες όλα τα κόμματα. Όλα έχουν κυβερνητική θητεία , έχουν τη μικρή ή τη μεγάλη ιστορία τους. Είναι εύκολο λοιπόν να κρίνεις και να συγκρίνεις. Είναι πολύ πρόσφατη η τραυματική κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Των αριστερών του κ. Τσίπρα με τους ακροδεξιούς του κ. Καμμένου. Φυσικά δεν ξεχάσαμε τα capital controls, το ότι «η θάλασσα του Αιγαίου δεν έχει σύνορα»,ούτε ότι παίχτηκε η χώρα στα ζάρια , κινδυνεύοντας να οδηγηθεί εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και οι πολίτες να βιώσουν στην απόλυτη εξαθλίωση. Και να θέλαμε να τα ξεχάσουμε δεν μπορούμε. Μας το θυμίζει πάντα καθημερινά το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που μας έφερε και τα 80 δις ευρώ που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Από την άλλη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ξέρουμε από παλιά και τη ζούμε κάθε μέρα . Ζούμε την ακρίβεια, την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία στην αγορά, την άτολμη αναπτυξιακή πολιτική. Την οικονομική πολιτική σχεδόν ,μόνο μέσω επιδομάτων . Μια πολιτική που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε αδιέξοδα και αυτά τα αδιέξοδα , θα φανούν πολύ σύντομα , το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Βλέπουμε τη μη ουσιαστική στήριξη του κοινωνικού κράτους. Την ανεπιτυχή ,πολλές φορές, αντιμετώπιση των δύο μεγάλων κρίσεων που έτυχαν στη χώρα αυτή την περίοδο. Της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ασκώντας κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Νασιώκας σημείωσε:

«Βγήκε στην επιφάνεια το γκρίζο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων , που αποτελεί θέμα δημοκρατίας και είναι ανάγκη να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό από τη Δικαιοσύνη για να έχουμε έναν ομαλό πολιτικό βίο.
Ο πολίτης βλέποντας αυτή την κατάσταση κοιτάζει τώρα , μετά από πολύ καιρό, σοβαρά και προς το ΠΑΣΟΚ, και σκέφτεται αν η ψήφος σ ’αυτό δίνει προοπτική για τη χώρα και τον ίδιο. Βλέπει ένα νέο αρχηγό. Μια βαθιά ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Μια νέα γενιά , τη γενιά του Προέδρου, να έρχεται στα πράγματα. Ένα ΠΑΣΟΚ να επαγγέλλεται την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Να ξεκαθαρίζει την προγραμματική αναπτυξιακή του θέση για τη χώρα με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξη των λιγότερο δυνατών κοινωνικών τάξεων. Ακούει με θετική διάθεση τον εκλογικό στόχο του Κινήματος για δημοκρατική ανατροπή και καταλαβαίνει πως η επίτευξη αυτού του στόχου το καθιστά καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν. Νοιώθει ότι τότε η χώρα αποκτά σταθερότητα και προοπτική. Ξεφεύγει από τη σημερινή τοξικότητα μιας άγονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Νοιώθει ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής. Βλέπει μια σύγχρονη χώρα που πορεύεται αναπτυξιακά εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα , την τεχνολογία και το μεράκι των Ελλήνων, των νέων μας, με τα ατέλειωτα προσόντα και δυνατότητες. Ξέρει ότι για να προοδεύσει η Χώρα χρειάζεται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα αφ` ενός και μεγάλες ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αφ` ετέρου.
Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν συρρικνώθηκαν εκλογικά τα τελευταία 12 χρόνια μόνο στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη παντού σχεδόν στην Ευρώπη, μόνο που η τάση αυτή τελευταία αλλάζει. Τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ενισχύονται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και πάλι. Δείτε τη συμβαίνει στη Γερμανία, δείτε τη συμβαίνει στην Ισπανία, δείτε το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Αυτό θα συμβεί σύντομα και στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης
Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά, άλλωστε ,υπήρξε το κόμμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στη χώρα , που πάντοτε έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Κάτι που δεν έκαναν άλλα κόμματα, λαϊκίζοντας επικίνδυνα σε βάρος της χώρας. Και αυτό το πλήρωσε βέβαια το 2012. Τώρα, όμως , ήρθε η ώρα να το πιστωθεί. Κ αι ας μη ρωτούν υποκριτικά τα άλλα κόμματα τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ το απέδειξε στα δύσκολα χρόνια της χώρας τι θα κάνει. . Αυτοί να απαντήσουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα. Θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ή θα κοιτάξουν μόνο το στενά εννοούμενο κομματικό τους συμφέρον σε βάρος του λαού.
Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει πως οι εκλογές της Κυριακής θα γίνουν για να γίνουν και θα πάμε υποχρεωτικά σε δεύτερες, ενώ ο κ.Τσίπρας έχει αλλάξει 4 φορές θέση για το ποια κυβέρνηση θέλει να σχηματιστεί. Αν δεν είναι αυτό ανεύθυνη στάση, τότε τι είναι ανεύθυνη στάση;», ενώ υπεραμυνόμενος των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

«Για πολύ καιρό για όλα τα προβλήματα έφταιγε το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας σύντροφοι κάναμε και ορισμένα σοβαρά λάθη. Όμως παράξαμε και έργο πολύ σημαντικό για την πατρίδα και στο ισοζύγιο έργου και λαθών το ζύγι γέρνει προς την πλευρά του έργου.
Το εθνικό σύστημα υγείας, τα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα, η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης , το ΑΣΕΠ, η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου, η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της Κύπρου στην ΕΕ, το μετρό της Αθήνας, η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η διαύγεια και τόσα άλλα είναι έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι έργα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη του Γιώργου Παπανδρέου.
Πείτε μου ποιο άλλο κόμμα έκανε τόσα πράγματα για τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα; Η απάντηση είναι κανένα».

Η ΣΚΛΗΡΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρουσιάζοντας με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία σημείωσε:

«Στη χώρα μας οι πολίτες βιώνουν τις συνέπειες της αναποτελεσματικής και άδικης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη ακρίβεια στα τρόφιμα και τα καύσιμα και αρκετοί δυσκολεύονται πλέον να ικανοποιήσουν και τις βασικές τους ανάγκες
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και τα διάφορα προεκλογικού τύπου βοηθήματα δεν μπορούν να λύσουν ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ από καιρό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις κατά της ακρίβειας. Προτείνουμε τη μείωση στο 6% στο ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα. Παράλληλα ζητούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για να αποφεύγονται έτσι φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Σε πρόσφατη ερεύνα, οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το καλάθι του νοικοκυριού καθώς το 84% δηλώνει ότι θα προτιμούσε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα παρά να υπάρχει το καλάθι του νοικοκυριού. Μέτρο το οποίο είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα της ενεργειακής κρίσης και η Κυβέρνηση επιμένει ακόμα και σήμερα να κλείνει το μάτι σε δέκα μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες

Τα μέτρα αυτά έχουν εφαρμοστεί σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και έχουν αποδώσει. Δεν παραγνωρίζουμε την παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, αλλά δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι αναλογικά μία από τις ακριβότερες χώρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι χαμηλοί μισθοί και χαμηλές συντάξεις και η απειλή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία , πλήττουν τους πιο ευάλωτους και χιλιάδες νοικοκυριά της μεσαίας τάξης.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκε με το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στηρίζοντας νομοθετικά ανθρώπους που είχαν πραγματικά ανάγκη να σώσουν τα σπίτια τους. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα στις τάξεις του την κ.Κατσέλη, δε σημαίνει πως ψήφισε κάποτε και το νόμο της. Ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη είναι έργο αποκλειστικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και κανενός άλλου.
. Σήμερα Έχουμε χρέος να δώσουμε σε όσους δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Τονίζουμε όμως μόνο για εκείνους που δεν άντεξαν αντικειμενικά την οικονομική κρίση. Για εκείνους που πραγματικά δεν μπορούν . Είναι ευθύνη του κράτους να τους στηρίξει αποτελεσματικά.
Την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού είδαμε το ΕΣΥ να σώζει ζωές με τους ανθρώπους του να κάνουν υπερπροσπάθεια κόντρα στις πολλές δυσκολίες . Νοιάστηκε όμως ουσιαστικά η κυβέρνηση να το ενισχύσει; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Και σήμερα έχει τα ίδια και περισσότερα προβλήματα που είχε 3 χρόνια πριν.
Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να δημιουργήσουν τη δίκη τους οικογένεια, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες δαπάνες στέγασης και διαβίωσης».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πτυχές του προγράμματος λέγοντας:

Οι έξι Βασικοί Άξονες του Προγραμματικού πλαισίου που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία. Και με αυτό ως όπλο ρίχνεται αισιόδοξο στην εκλογική μάχη.
Α) Να φέρουμε τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή.

Β) Δραστική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Γ) Δημιουργούμε το νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα.

Δ) Απασχόληση για όλους.

Ε) Φωνή στον πολίτη-ισχυροί και λειτουργικοί δημοκρατικοί θεσμοί. Κράτος που προστατεύει και στηρίζει τους πολίτες και τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες. Θεσμικός έλεγχος απέναντι στην αυθαιρεσία. Θεσμοί ισχυροί που εφαρμόζουν τους κανόνες, αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την πολιτεία. Κράτος αποκεντρωμένο.

ΣΤ) Ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Με αποδοχή της διαφορετικότητας. Με ίσες ευκαιρίες στην πράξη.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Αφού έκανε αναφορά στις ανάγκες και στις προοπτικές της Λάρισας και του νομού και τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, αναφέρθηκε και στη δική του υποψηφιότητα λέγοντας:

«Τίθεται πάντα το ερώτημα γιατί κανείς να ψηφίσει ένα νέο υποψήφιο όπως εγώ; Τι είναι αυτό που μπορώ να προσφέρω ;
Απαντώ λέγοντας πως θέλω να εκφράσω το μέσω άνθρωπο, τον οικογενειάρχη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες και έχει ως όραμα μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία για αυτόν και τα παιδιά του.
Θέλω παράλληλα να εκφράσω και τη γενιά μου που μέσα από πολλές δυσκολίες έρχεται πλέον σταδιακά στα πράγματα και θέλει να αποδειχθεί καλύτερη και αποτελεσματικότερη από τις προηγούμενες. Είναι η γενιά του προέδρου μας του Νίκου Ανδρουλάκη που καλείται σήμερα να αναβαθμίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και να βάλει τις βάσεις για μια δημοκρατική και σύγχρονη Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευημερίας.
Σε αυτό τον αγώνα συστρατεύομαι μαζί με πολλούς άλλους φίλους και συντρόφους και αισθάνομαι την ευθύνη της προσπάθειας αυτής, να αλλάξουμε τα πράγματα στην παράταξή μας για να αλλάξουμε και τη μοίρα της πατρίδας μας. Γύρισα τη Λάρισα από άκρη σε άκρη και είδα από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Αυτό που περιμένουν από εμάς δεν είναι λόγια και υποσχέσεις, αλλά μια μετάγγιση αισιοδοξίας που λείπει. Αυτή την αισιοδοξία, που να στηρίζεται βέβαια σε ρεαλιστική βάση, θέλω και εγώ να μεταφέρω, εκφράζοντας τη θέληση για ανατροπή όλων αυτών που μας κρατάνε δέσμιους στο χθες και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε σε μια πορεία προς το αύριο.
Φίλες και φίλοι,
Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν εν πολλοίς την εξέλιξη των πραγμάτων για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας και να τη σπρώξουμε μπροστά. Με όπλο το έργο και το πρόγραμμά μας, αλλά και το νέο μας πρόσωπο, να πορευθούμε το δρόμο της δημοκρατικής ανατροπής, που θα φέρει πάλι την παράταξή μας στη θέση που της ανήκει, προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων που έχουν περισσότερες ανάγκες.
Αυτό το δρόμο αξίζει να τον διαβούμε μαζί, Σας καλώ στον αγώνα που κάνω και κάνουμε με δύναμη και αισιοδοξία.
Πάρτε την προσπάθεια μας στα χέρια σας. Εσείς μόνο έχετε τη δύναμη να το κάνετε! Την Κυριακή θα έχουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στην κάλπη με μια νέα ισχυρή και μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα της γενιάς του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία! Καλό μας αγώνα και με τη νίκη!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ