ΑΡΓ. ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ, ΔΗΜ. ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚ. ΣΚΕΝΤΕΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Τρείς ακόμα νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ανακοινώνει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», με επικεφαλής τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Β/θμιας Εκπαίδευσης και πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας Αργύρη Γιουρούκη, τον παιδίατρο και αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενεργό πολίτη, με ανησυχίες στον χώρο του Πολιτισμού Νίκο Σκεντέρη και τον Δημήτρη Μέρα, με πολυσχιδή δραστηριότητα επαγγελματική δραστηριότητα στους τομείς της Εκπαίδευσης, της υγείας και της διοίκησης.

Αργύρης Γιουρούκης

Ο Αργύρης Γιουρούκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Α.Π.Θ. κι εργάζεται στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως καθηγητής. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), ήταν υπεύθυνος της Θ.Ο.Ε.ΛΑ. (Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Λάρισας) και γραμματέας στο Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Λέρου «Η Άρτεμις».
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές, είναι υπεύθυνος στο Πανελλήνιο Μαθητικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools κι έχει δημιουργήσει 10 ταινίες, μικρού και μεσαίου μήκους. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις, με ερασιτεχνικές κι επαγγελματικές θεατρικές ομάδες (Λάρισας, Συκουρίου, Νίκαιας, Κέρκυρας, Καλύμνου, Λέρου, κ.α.). Έχει εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές : «Ρέκτης» και «Λέρος, πατρίδα από επιλογή», ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά κι έχει βραβευτεί σε Διαγωνισμούς Ποίησης.
Καταθέτει τις δυνάμεις του για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης της Λάρισας, με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και δήμαρχο τον Απόστολο Καλογιάννη.

Δημήτρης Μέρας

Ο κ. Δημήτρης Μέρας, με πολυσχιδή επαγγελματική δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης, της Υγείας και της διοίκησης, είναι ιδιαίτερα καταξιωμένος στην ευρύτερη κοινωνία της Λάρισας, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης αλλά και της δραστηριότητας του, σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.
Απόφοιτος της Ιταλικής και Ελληνικής Φιλολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, τη Συμβουλευτική & Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Είναι αξιολογητής Ελληνομάθειας και Ιταλομάθειας στο Κρατπικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας.
Εχει εργαστεί ως καθηγητής Ελληνικής και Ιταλικής γλώσσας – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, (Α/θμια, Β/θμια, ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΔΒΜ Δήμου Ελασσόνας και Κιλελέρ), συντονιστής κατασκηνώσεων Αγ. Δημητρίου και Αγ. Παρασκευής, διοικητικός υπάλληλος σε ΚΕΠ, και στην Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Γεωργίου Λάρισας.
Ανιδιοτελής άνθρωπος της συνεχούς προσφοράς, του καθημερινού αγώνα, του ανθρωπιστικού και αθλητικού ιδεώδους και με κουλτούρα συνεργασίας έχει τιμηθεί επανειλημμένως από τους συναδέλφους του.
Εχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Λάρισας και εκπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, Γενικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ενωση Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, αντιπρόεδρο στον Πανελλήνιο Συλλογο καθηγητών Ιταλικής γλώσσας κ.α.
Ενας ακόμα συμπολίτης της ανιδιοτελούς προσφοράς, με διάθεση προσφορά και κουλτούρα συνεργασίας ένωνει τις δυνάμεις του με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Απ. Καλογιάννη.

Σκεντέρης Νικόλαος

Ο Νικόλαος Σκεντέρης είναι παιδίατρος και ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής. Αφυπηρέτησε, μετά από 22 έτη, από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής.
Συμμετείχε/συμμετέχει ως διδάσκων σε 4 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής και ως επιβλέπων και μέλος σε πολλές διδακτορικές διατριβές.
Η ιδιαίτερη ενασχόλησή του, το ερευνητικό του έργο και οι δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά εστιάζονται σε θέματα Αναπτυξιακής & Κοινωνικής Παιδιατρικής, όπως: κακοποίηση και παραμέληση του παιδιού, διαπολιτισμική φροντίδα υγείας, εφηβική υγεία κ.α.
Επι σειρά ετών μέλος ΔΣ Επιστημονικών Εταιρειών (Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής), ενώ διετέλεσε για 7 χρόνια μέλος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Θεσ/νίκης της «Σώστε τα Παιδιά»(Save the Children), ενώ πραγματοποίησε διερευνητική αποστολή των «Γιατρών του Κόσμου»(MDM)στην Αλβανία.
Διετέλεσε Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών (Λάρισας και Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης), μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόσωπος στον ΠΙΣ.
Επι σειρν ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου Ρουμελιωτών Νομού Λάρισας και του Συλλόγου «Φίλοι Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα», καθώς επίσης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και της ΔΡΥΑΣ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς επίσης συν-συντονιστής του Ομίλου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας.
Η συστράτευση του κ. Σκεντέρη με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Απ. Καλογιάννη οφείλεται στο εντυπωσιακό έργο της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς. Ειδικά στον χώρο του πολιτισμού όπου δραστηριοποιείται έντονα, ο κ. Σκεντέρης σημειώνει πως η πόλη της Λάρισας ζει μια διαρκή «πολιτιστική άνοιξη»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ