Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Στο μείζον ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων βασικών κατηγοριών, ακόμη και για ευάλωτες ομάδες και παιδιά, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της επαφής που είχε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνο Κουτσούκη.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για «ντροπιαστική κατάσταση» που πρέπει να αντιμετωπιστεί με γνώμονα τη δημόσια υγεία και όχι το δημοσιονομικό όφελος.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε τα εξής: «Οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Λάρισας, ακόμη και σε βασικές κατηγορίες φαρμάκων για ευάλωτες ομάδες των παιδιών και των ηλικιωμένων, αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας δυσλειτουργία του συστήματος δημόσιας Υγείας.

Για την ακρίβεια πρόκειται για άλλη μια ντροπιαστική κατάσταση που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη και ασθενούς, καθώς η μη εύρεση των κατάλληλων φαρμάκων, συνιστά στέρηση του δικαιώματος του πολίτη στην ολοκληρωμένη παροχή δημόσιας υγείας. Η ευθύνη, τόσο για την δημιουργία του προβλήματος, όσο και για την λύση του είναι απολύτως πολιτική, για το λόγο αυτό πρέπει η ΝΔ, όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να παρουσιάσει το πρόγραμμα της για την εξασφάλιση επάρκειας φαρμάκων στην αγορά, υιοθετώντας και αξιολογώντας τις προτάσεις των Φαρμακευτικών συλλόγων, και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Το “αξίωμα” που πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα είναι η εξασφάλιση φαρμάκων στην βάση της δημόσιας υγείας και όχι στην βάση δημοσιονομικού κόστους – οφέλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ