ΕΚΤΟΣ ΝΔ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Παρελθόν για τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος βουλευτής στη Ανατολική Αττική Σπήλιος Κρικέτος μετά τον ρατσιστικό οχετό για τους 78 νεκρούς πρόσφυγες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, οι οποίοι αν επιζούσαν «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγυρνούσαν στην Ομόνοια, κατά τον ίδιο.

Η διαγραφή του έγινε με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη.

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ και πρώην γγ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στην τηλεόραση του Kontra, σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα, υποστήριξε λίγο – πολύ πως οι άνθρωποι που πνίγηκαν, αν επιβίωναν θα κατέληγαν στην Ομόνοια, να κλέβουν.

«Αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, αν έφταναν στη χώρα μας, θα έκλεβαν, δεν θα δούλευαν και θα έμεναν 15 σε μία γκαρσονιέρα;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Φοίβος Κλαυδιανός, με αφορμή προηγούμενης δηλώσεις του κ. Κρικέτου για την κατάσταση των μεταναστών σήμερα (κατά τον ίδιο), με τον υποψήφιο της ΝΔ να είναι ξεκάθαρος:

«Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Καταλαβαίνετε όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δείτε τι ακριβώς συμβαίνει» δήλωσε αρχικά ο Σπ. Κρικέτος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για έλλειψη εργατικών χεριών δήλωσε ότι «άλλο τα εργατικά χέρια και άλλο η αθρόα μετανάστευση η οποία μπορεί να είναι και ανεξέλεγκτη. Ρωτήστε τους επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης. Τα χέρια που λείπουν μπορούν να έρθουν μέσα από ειδικές συμφωνίες».

Ο ίδιος επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι «δεν χωράνε άλλοι μετανάστες» στη χώρα επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί χρημάτων και ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, τις οποίες όπως είπε «δεν κατηγορεί», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τα προγράμματα ένταξης και στέγασης των προσφύγων που έχουν σταματήσει από τις ημέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε:

«Ακούστε με για τη στεγαστική πολιτική. Όλα αυτά είναι ωραία να τα λέμε. Να δούμε Στην πράξη τι γίνεται. Στην πράξη λοιπόν δεν συμβαίνουν αυτά. Να σας πω κάτι. Πού δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή από τη ΝΔ του Σπήλιου Κρικέτου, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις δηλώσεις του «γαλάζιου» υποψήφιου βουλευτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος. Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».

Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν».

Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι «είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους.

Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς.

Ντροπή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ