Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΤΙΒΟ

Στις Κοινότητες Λιβαδίου και Δολίχης του Δήμου Ελασσόνας επέλεξε να βρεθεί ξανά το πρωί της Κυριακής η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα εγκάρδιας υποδοχής από τους κατοίκους.

«Σε μία εβδομάδα, την επόμενη Κυριακή τέτοιες ώρες, η δύναμη θα βρίσκεται αποκλειστικά στο δικό σας χέρι. Την ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας, ο λόγος δίνεται σε εσάς και είμαι βέβαιη ότι η φωνή σας θα ακουστεί πολύ δυνατά στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Η φωνή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, που διεκδικεί αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες προκοπής. Η φωνή κάθε αγρότισσας και κάθε αγρότη, που αξίζει να βρεθεί στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, με έμπρακτη πολύπλευρη στήριξη στα απανωτά πλήγματα. Η φωνή όλων όσοι επιμένετε να αγωνίζεστε στα μικρά ορεινά χωριά μας, όπως εδώ, σε μια ανηφορική καθημερινότητα ανυπέρβλητων ανισοτήτων και ανεπίτρεπτης εγκατάλειψης.

Για αυτές τις φωνές, ζητάμε να μας “εξοπλίσετε” με ισχυρή εντολή εμπιστοσύνης, ώστε μετά την κάλπη, να συνεχίσουν να ακούγονται συνεχώς μέσα στο Κοινοβούλιο, από μια υπεύθυνη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση», υπογράμμισε η υπ. Λαρισαία Βουλευτής.

Η Ευαγγελία Λιακούλη εστίασε στην κλιματική κατάρρευση και τις πολλαπλάσιες συνέπειες που επιφέρουν για τους «ήρωες των ορεινών χωριών», σημειώνοντας ότι «κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, αναλογίζομαι πόσο εύκολα στις μεγάλες πόλεις εύκολα “γκρινιάζουμε” για τις βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, λησμονώντας τι σημαίνει στην πράξη η βροχή, η υγρασία, οι πλημμύρες, οι θυελλώδεις άνεμοι, για εσάς που μοχθείτε εδώ ψηλά, για τα κοπάδια σας, για τις καλλιέργειές σας, αλλά και για την ασφάλεια των μετακινήσεών σας, που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή στο έλεος της ανασφάλειας.

Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή εξαιτίας των πρόσφατων καιρικών φαινομένων, τo επιπλέον κόστος από τις αυξημένες ανάγκες φυτοπροστασίας εξαιτίας των “φθινοπωρινών” συνθηκών μέσα στο καλοκαίρι, τις αγωνίες των κτηνοτρόφων, το αδιέξοδο των χαμένων εισοδημάτων σας. Δικαιούστε μια Πολιτεία που νοιάζεται και προλαμβάνει, με σύγχρονες διαδικασίες ταχείας στήριξης της αγροτιάς, αλλά και με προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου αναβάθμισης της ζωής στα χωριά μας. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως η ορεινότητα ρητά προστατεύεται στο Σύνταγμα και αποτελεί υποχρέωση του Κράτους να λαμβάνει εξειδικευμένη μέριμνα για εσάς».

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας έκανε ειδική αναφορά στις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων στις απομακρυσμένες περιοχές και στην καθοριστική σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τονίζοντας ότι «ένα ισχυρό Ε.Σ.Υ. κοντά σε κάθε πολίτη, αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ» και χαρακτηρίζοντας «κάλπικες» τις «γαλάζιες υποσχέσεις στο παρά πέντε της κάλπης, για τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, τα οποία η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σκόπιμα υποβάθμισε εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, για το χατίρι των ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων».
Επισημαίνεται πως η Ε. Λιακούλη παρουσίασε εκ νέου αναλυτικά τις τεκμηριωμένες προτάσεις της «για την επιτακτική ανάγκη βιώσιμης αξιοποίησης του Θεσσαλικού Ολύμπου», ενώ ανέπτυξε σειρά θέσεων για τη μετατροπή της ορεινότητας, επιτέλους, «από αβάσταχτο μειονέκτημα σε ζηλευτό πλεονέκτημα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ