ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Άμεσα εκκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο, αμέσως μετά η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Αντικείμενο των συνεδριάσεων θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία είχε γίνει τον Μάιο του 2022 όπου και ψήφισαν 152.193 μέλη.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του χθες το βράδυ σημείωσε ότι «Ο χρόνος, προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος», ενώ θέτοντας τον χρονικό ορίζοντα για την επιστροφή, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα θα πηγαίνει πακέτο με την εντολή για μια ολική επανεκκίνηση του κόμματος σε πρόσωπα και νοοτροπίες. Συνεπώς στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, με στάση τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, τίποτε πλέον δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

documentonews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ