ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΡΑΒΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Το νέο υπουργικό σύμβουλο φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και θα υπάρξει … rotation, με σαρωτικές αλλαγές ακόμα και σε κομβικά πόστα. Με βάση τον σχεδιασμό υπουργοί Επικρατείας θα είναι ο Άκης Σκέρτσος και ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ στο Μαξίμου θα είναι επίσης ο Γιάννης Μπρατάκος (πιθανότατα εκ νέου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ). Μάλιστα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπουργός Επικρατείας θα είναι και ο Μάκης Βορίδης, με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να «μετακομίσει» στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα είναι την επόμενη μέρα η Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (πρέσβειρα στις ΗΠΑ) και πιθανότατα ο Τάσος Χατζηβασιλείου (ως υφυπουργός). Σε αυτή την περίπτωση ο Νίκος Δένδιας θα κατευθυνθεί στο Άμυνας, όπου θα επιστρέψει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέος υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης και αναπληρωτής υπουργός ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα πάει στο υπουργείο Ενέργειας, όπου υφυπουργός θα μπορούσε να είναι η Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο υπουργείο Εργασίας θα κατευθυνθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου θα επιστρέψει ως υφυπουργός ο Πάνος Τσακλόγλου και πιθανότατα θα προστεθεί ο Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Παράλληλα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί είναι ο Κώστας Σκρέκας για το υπουργείο Ανάπτυξης, o Χρήστος Σταϊκούρας για το Μεταφορών και Υποδομών και ο Νότης Μηταράκης για το Ναυτιλίας. Επίσης στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο υπουργείο Παιδείας θα πάει ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα θέματα αθλητισμού να είναι ο Γιάννης Οικονόμου. Στο υπουργείο Εσωτερικών θα μετακομίσει η Νίκη Κεραμέως με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ η Λίνα Μενδώνη αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Φαβορί για το υπουργείο Τουρισμού είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη και για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας, Δημογραφικής Πολιτικής και Πρόνοιας η Σοφία Ζαχαράκη (καθώς φαίνεται πως τελικά κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Παύλος Μαρινάκης). Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως στο νεοσύστατο υπουργείο θα είναι υφυπουργός ο Γιώργος Σταμάτης (από το Επικρατείας).

Στο υπουργείο Υγείας θα κατευθυνθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναπληρώτρια υπουργός αναμένεται να είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργός ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Από την νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα αξιοποιηθούν ο Χρήστος Τριαντόπουλος (πιθανότατα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης), η Δόμνα Μιχαηλίδου (ενδεχομένως στο Παιδείας), ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Χριστίνα Αλεξόπουλου (πιθανότατα ως υφυπουργός στο Μεταφορών και Υποδομών), ο Κώστας Κυρανάκης κ.α. Ζητούμενο είναι το τί θα γίνει με τους βουελυτές του νομού Λάρισας και ειδικά με τον πρώτο σε σταυρούς Χρήστο Κέλλα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί σε κυβερνητικό πόστο.

Τα … ανοίγματα θα συνεχιστούν και νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου (πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων). Για την νέα κυβέρνηση έχει ακουστεί εντόνως και το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ