ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΧΑΡΑ ΙΙ

Με πολλά χαμόγελα, μουσική και παιχνίδι τα παιδιά και οι εκπαιδευτές του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ ευχήθηκαν σε γονείς και προσκεκλημένους «Καλό καλοκαίρι», στην τελευταία εκδήλωση της χρονιάς που διοργανώθηκε στο πάρκο της Αγ. Μαρίνας την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Γονείς και εκπαιδευτές συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά σε όλα τα παιχνίδια σε μια γιορτή χαράς και συγκίνησης για την εξέλιξή τους. Μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν κάστρα στην άμμο, φύτεψαν λουλούδια, έγιναν ζωγράφοι και έπαιξαν με τα πολύχρωμα νερομπάλονα. Οι κινητικές διαδρομές με τα εμπόδια και τους στόχους ενθουσίασαν τους μικρούς ωφελούμενους του Κέντρου και η γιορτή ολοκληρώθηκε με το αγαπημένο σε όλους αλεξίπτωτο.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας κα Ελένη Δημητρίου.

Το Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ αποτελεί δομή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και δέχεται παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ηλικίας 2-10 ετών.

Βασικός στόχος του Κέντρου Ημέρας είναι η πρώιμη παρέμβαση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ένταξης των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία (πρωινό καθημερινό τμήμα) και η υποστήριξη μετά την ένταξή τους σε σχολικό πλαίσιο σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς (απογευματινά τμήματα).

Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και υποστήριξη της οικογένειας ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσει και αντιμετωπίσει τις διαφορετικές καταστάσεις που βιώνει με το παιδί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ