Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική αρχή του κυρίου Κόκουρα και των Αντιδημάρχων του να μας μεταφέρουν σε μια εικονική πραγματικότητα, δήθεν για έναν σύγχρονο, “έξυπνο” δήμο που θα αλλάζει προς όφελος των πολιτών του , προέβησαν στην δημοσιοποίηση ανακοίνωσης τους στις 3/7/23 σχετικά με την ανύπαρκτη πολιτική τους (όπως και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές) , σχετικά με το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων στο Δήμο Τυρνάβου, ανακοίνωση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Δήμο μας.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το περιστατικό στο Δαμάσι ,οι ενέργειες όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί του περιστατικού, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων το σκυλάκι βρισκόταν πάνω από ένα χρόνο στην περιοχή ,οπότε θα έπρεπε να ήταν ήδη καταγεγραμμένο στο μητρώο του Δήμου, αφού έχει δεχθεί την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις και έχει στειρωθεί και τσιπάριστεί.

Αλλά η ανακοίνωση δεν μας απαντά για το πιο σημαντικό, ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως ορίζει η νομοθεσία σε περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς, δηλαδή εξετάστηκε και αξιολογήθηκε από αρμόδιους, οι λόγοι της εκδήλωσης της επιθετικής συμπεριφοράς του ζώου.

Καθώς και που βρίσκεται το ζώο, είναι σε ασφαλή χώρο ή εγκαταλείφθηκε σε μαντρί, πρακτική που έχει εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή του κυρίου Κόκουρα σε αντίστοιχο περιστατικό πριν από ένα χρόνο στην πόλη του Αμπελώνα;!

Τώρα όσων αφορά τις γενικότητες περί έργων υποδομής και καθημερινών δράσεων υποτιμούν την νοημοσύνη μας . Ας αναφέρουν συγκεκριμένες μελέτες που έχουν γίνει και είναι προς υλοποίηση καθώς και συγκεκριμένες δράσεις που έχουν υλοποιήσει τα χρόνια της θητείας τους αντί για αναφορές περί «ανέμων και υδάτων» οι κύριοί και οι κυρίες της Δημοτικής Αρχής. Και αντί να κρύβουν την ανυπαρξία τους καθώς εκμεταλλεύονται το φιλότιμο και το αγνό ενδιαφέρον των φιλόζωων δημοτών και σωματείων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου είναι η μονή παράταξη που έχει τεκμηριωμένες θέσεις και πολιτική στο θέμα των αδέσποτων, απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση για να μπορέσει να διευθετηθεί. Από την αρχή της θητείας μας απαιτούμε υποδομές και ουσιαστική αντιμετώπιση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενδεικτικά μόνο εμείς και από την πρώτη στιγμή ζητούμε να δημιουργηθεί Δημοτική Κτηνιατρική Κλινική άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη. Ενώ παράλληλα, διεκδικούμε να δημιουργηθεί κεντρικός κρατικός φορέας υπεύθυνος για τα αδέσποτα.

Υ.Γ.: Στο πλαίσιο του έργου που επικαλούνται στην ανακοίνωση τους, ας οργανώσουν μια ημερίδα, ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθώς και οι ιδιώτες που ανέλαβαν να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για το θέμα των αδέσποτων με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο και αμοιβή ύψους 20.000 ευρώ , για το πώς θα υλοποιήσουν στο υπόλοιπο της θητείας τους το πρόγραμμα «Αργός» για τα αδέσποτα, στην επικράτεια του Δήμου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ