Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Ο Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την άμεση παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου περιφερειάρχη στη Θεσσαλία, καλώντας τον να βάλει τη δική του σφραγίδα σε αυτήν την επιλογή, ζητά ο δημοσιογράφος και ενδιαφερόμενος να ηγηθεί συνδυασμού που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, Γιάννης Αναστασίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για υπόγειες διαδρομές και για καταστροφικούς ρόλους εντός του ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στην πολιτική, κανένας δεν χρωστά τίποτε και σε κανένα… ενώ οι έννοιες της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας παρά τις μεγάλες κουβέντες είναι σχετικές δυστυχώς… οι δε εμπάθειες και η ζηλοφθονία μικρών ανθρώπων όταν τους δίνεται χώρος μπορούν να διαδραματίσουν καταστροφικό ρόλο για μία παράταξη.

Η υποψηφιότητα μου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας τέθηκε προς αξιολόγηση στον ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά ως μία ισχυρή υποψηφιότητα στελέχους της παράταξης που δεν τον αφορούν οι μικροκομματικές έριδες και ισορροπίες τόσο στον Βόλο και στην Λάρισα, αλλά ούτε και οι τοπικιστικές αντιλήψεις όσων επιζητούν ρόλους και αξιώματα.

Δεν είμαι καλύτερος καρδιοχειρουργός από τον αγαπητό Νίκο Τσιλιμίγκα, ούτε καλύτερος καθηγητής Πανεπιστημίου από τον αξιόλογο Δημήτρη Κουρέτα, διότι δεν είμαι γιατρός και πανεπιστημιακός κύρους και εμβέλειας. Είμαι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος με αξιοπρόσεκτη καριέρα και προσόντα… που όμως ξέρει από πολιτική και ας μου επιτραπεί να σημειώσω με προοδευτικές αρχές, αξίες και προφίλ που με καθιστούν ιδανική πρόταση του κόμματος για συνεργασίες με κόμματα κυρίως όμως σε επίπεδο κοινωνίας.

Δεν περιαυτολογώ, αλλά και δεν σιωπώ… αγωνίζομαι στο φως μέχρι τέλους για έναν στόχο, χωρίς παρακάλια, παρασκήνια και προσχηματικές διαδικασίες.

Σέβομαι τα μέλη της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης. Η διαδικασία αξιολόγησης χωρίς την συμμετοχή της ίδιας της τοπικής κοινωνίας ωστόσο πιστεύω θα οδηγήσει σε λάθος επιλογή προσώπου για επικεφαλής. Παραμένει δε, απολύτως ξεκάθαρη η θέση μου ότι υποψηφιότητες που ήδη έχουν χάσει από τον μέτριο κ. Αγοραστό, δεν αποτελούν λύση αλλαγής και ανατροπής, όσο και αν βολεύουν άλλες υποψηφιότητες και εσωκομματικές τακτοποιήσεις από τις οποίες απέχω φυσικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του στην επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Θεσσαλία και τον καλώ να το πράξει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, έστω και εάν στο τέλος ο παλιός, από τους λίγους, φίλος του, όταν ξεκινούσε την προσπάθεια αλλαγής γενιάς και αντιλήψεων στα πράγματα, δεν είναι η επιλογή του».

Για τη διαδικασία

Εν τω μεταξύ με αφορμή την διαδικτυακή σύσκεψη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ παρουσία του Κ. Σκανδαλίδη ο κ. Αναστασίου σε δήλωσή του ζητά τη διενέργεια δημοσκόπησης στη Θεσσαλία. Αναλυτικά αναφέρει τα παρακάτω:

«Στην προχθεσινή δημοκρατική μαζική τηλεδιάσκεψη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη για τις περιφερειακές εκλογές μου δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνω μεταξύ άλλων, πως δεν πρέπει να γίνει το λάθος να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ τις απόψεις των στελεχών του για το τί πρέπει να συμβεί στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με την βούληση της θεσσαλικής κοινωνίας των πολιτών. Στον επίλογο της διαδικασίας ένιωσα από τις τοποθετήσεις των συντρόφων, ότι το αίτημα αλλαγής και νέας αρχής για την δημοκρατική παράταξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ωστόσο κοινό αίτημα, τόσο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσο και της κοινωνίας των πολιτών όπως προσωπικά τα μηνύματά της εισπράττω στην προσπάθεια που καταβάλω ως πιθανός υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ δικαιούται και πρέπει να έχει στέλεχος του ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, θεωρώ ωστόσο ότι οφείλει να επιλέξει πρόσωπο με τέτοια πολιτικά χαρακτηριστικά που να μπορεί να ενώσει και συνεγείρει το όλον της δημοκρατικής παράταξης και όχι μόνο με προοπτική ανατροπής και αλλαγής. Γι’ αυτό άλλωστε διεκδικώ την επιλογή στο πρόσωπό μου. Τούτο επίσης πιστεύω δεν μπορεί να συμβεί με επιλογές του χθες, που έχουν ηττηθεί κατ΄ επανάληψη από τον Κώστα Αγοραστό στον οποίο άσκησαν δε, «χαλαρή» αντιπολίτευση. Η τοπική κοινωνία θεωρώ οφείλουμε να ακουστεί, να είναι συμμέτοχη στην πολιτική διαδικασία αξιολόγησης και αυτό μπορεί να συμβεί με έναν και μόνον τρόπο γνωστό σε όλους.

Η άποψη των πολιτών και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας με επιστημονικά κριτήρια για το ποιος από τους εν δυνάμει πιθανούς υποψηφίους έχει περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει τον Κ. Αγοραστό στον β’ γύρο, είναι μονόδρομος και κανείς δεν πρέπει να την φοβάται. Προσωπικά όχι μόνον δεν την φοβάμαι αλλά την επιζητώ. Αναμένω με πολιτική αξιοπρέπεια στο φως, χωρίς παρασκήνια ή βυζαντινισμούς, την επόμενη τελικά πράξη της διαδικασίας πολιτικής αξιολόγησης του κόμματός μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ