Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Εγγραφές σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, κατανοεί τις τεράστιες ανάγκες των οικογενειών με παιδιά και άτομα με αναπηρίες και, προσβλέποντας στην υποστήριξη και ανακούφισή τους, λειτουργεί φέτος για δεύτερη φορά κατά το μήνα Αύγουστο από 1-11/8 & από 21-31/8 το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης που στεγάζεται στο Ειδικό Σχολείο Νεάπολης (Μουσών 1).

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων (ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ν.Σμύρνης – 33 ο δημοτικό σχολείο), εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2023-2024” .Οι υπηρεσίες που προσφέρουν έχουν στόχο την ασφαλή φιλοξενία, την απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ωφελούμενων μέσα από την ανάπτυξη ατομικών προγραμμάτων και ομαδικών δραστηριοτήτων όπως εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προγράμματα έκφρασης, ψυχαγωγίας, κινητικής αγωγής, εργοθεραπείας, εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών και φροντίδας, σταθερές συνέργειες με εξωτερικούς φορείς όπως οι «Άγγελοι της Χαράς» κ.ά.

Επισημαίνεται ότι στη δομή θα φιλοξενηθούν κατά το μήνα Αύγουστο, εκτός από τους ωφελούμενους που ήδη εξυπηρετούνται στα δυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του ΔΗΜΟΥ και άλλοι ενδιαφερόμενοι μετά από αίτησή τους. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 3ος Όροφος) από τη Δευτέρα 17/7/2023 έως την Τετάρτη 26/7/2023 και ώρες 08:00 -13:00 με τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση

2. Αποδεικτικό Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)

Οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

Εγγραφές στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το νέο ακαδημαικό έτος

Παράλληλα ενημερώνουμε πως για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υποστήριξη των οικογενειών ο Δήμος Λαρισαίων θα δέχεται αιτήσεις προεγγραφής στα ΚΔΑΠ –ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 και θα προσπαθήσει να καλύψει το σύνολο των αναγκών των συμπολιτών μας, φιλοξενώντας τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μέσα σε ένα χαρούμενο και δημιουργικό περιβάλλον κάνοντας είτε χρήση voucher της ΕΕΤΑΑ είτε χωρίς εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Τα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου μας λειτουργούν με εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία στο χώρο της άτυπης εκπαίδευσης, της τέχνης και του αθλητισμού προσφέροντας ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις όπως σχολική μελέτη, μουσική, εικαστικά, φυσικές επιστήμες – πειράματα, ρομποτική, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, χορό, μηνιαία project και δράσεις εξωστρέφειας (επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) και πολλά άλλα. Στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια και ενδυνάμωση των γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών, η ανακούφιση των οικογενειών τους, η δικτύωση με τους φορείς της πόλης και η δημιουργία μια νέας εκπαιδευτικής και κοινωνικής κουλτούρας στο πλαίσιο μιας ‘Πόλης που Μαθαίνει’.

Δομές ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

• ΚΔΑΠ 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο- Mουσών 1- Νεάπολη

• ΚΔΑΠ 33ο δημοτικό σχολείο, Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς 1 Νέα Σμύρνη

Δομές ΚΔΑΠ

• ΚΔΑΠ 4ουΔημ. Σχολείο, Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου

• ΚΔΑΠ 14οΔημ. Σχολείο, Ιπποκράτης, Γερουλάνου 2 –

• ΚΔΑΠ 33οΔημ. Σχολείο Νέα Σμύρνη, Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς 1

• ΚΔΑΠ 8ου Νηπιαγωγείο, πλατεία Χαραυγής

• ΚΔΑΠ 3ου Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολης, Αλευάδων 3

• ΚΔΑΠ 33ου Νηπιαγωγείο, πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου

• Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής έκφρασης – Γεωργιάδου 33

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την προεγγραφή θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17/07/2023 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1/9/2023.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τον γονέα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία Διεύθυνσης παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) 8:00 – 13:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3.Πιστοποιητικό υγείας παιδιού

4.Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα

5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προεγγραφή ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ» 2023- 2024 για την απόκτηση VOUCHER.

Τα αποτελέσματα επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ/νσης μέχρι τις 15/9/2023 .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος), τηλ.2410-680 251, 2410 680 215, 2410 680 223 ώρες 8:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ