Το διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου
Έπεσε η αυλαία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» , που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, την Τρίτη το βράδυ με την κεντρική εκδήλωση στο γήπεδο του Γυμνασίου Μακρυχωρίου, το διάστημα 14-19 Ιουλίου με τη συμμετοχή της Ουγγαρίας και της Σερβίας, τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβάσιλων ν. Ημαθίας “Ο ΧΑΜΑΕΤΟΣ” καθώς και δύο από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου.
Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος του πενθήμερου είχε ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.
Η αποχαιρετιστήρια βραδιά ήταν συγκινητική, καθώς η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την τελετή λήξης ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη.
Το Μακρυχώρι, και η περιοχή του ν. Λάρισας, έγιναν για πέντε ημέρες, σταυροδρόμι Βαλκανικής, αλλά και Ευρωπαϊκής μουσικής και χορού.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού “ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ” έχει γίνει πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή του ν. Λάρισας και πολύ περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου.
Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες ανταλλαγής πολιτιστικών γνώσεων μεταξύ των νέων, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.
Οι γυναίκες του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές – αφού η διοργάνωσή του στηρίζεται μόνο στον εθελοντισμό – εργάστηκαν με αγάπη για την προσφορά και έφεραν ένα άριστο αποτέλεσμα. Σημαντική και συγκινητική η παρουσία των χορευτών που αποδείχθηκαν η ψυχή της διοργάνωσης.
Το κέρδος; Η προσέγγιση νέων ανθρώπων στην παράδοση και μάλιστα των μικρών παιδιών. Στην παράδοση των Αξιών και των Αρχών που τείνει να τα “καταπιεί” η παγκοσμιοποίηση. Το χαμόγελο και η ευχαρίστηση των μικρών παιδιών στην κάθε στιγμή της πορείας του Φεστιβάλ. Τη συγκίνησή τους στη λήξη του και την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι εκεί. Η πρόσληψη γνώσης, εμπειρίας από τα νέα παιδιά. Η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση στις χώρες που φιλοξενήθηκαν, τη λαογραφία και τους χορούς.
Δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες του Μακρυχωρίου και του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους επισκέπτες να κατανοήσουν αμφότεροι τους πολιτισμούς και την παράδοση. Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός των Διεθνών Λαογραφικών Συναντήσεων.
Αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ο Δήμος Τεμπών και ο ΔΟΠΑΠΕΠΤ.
Αμέριστη και καταλυτική σε όλα τα επίπεδα ήταν η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.