ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Δείτε τί αναφέρει ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την διεύθυνση των σουπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην Λάρισα, γιατί σε δύο καταστήματα δεν λειτουργεί ο κλιματισμός (Νέα Σμύρνη & Τύρναβο). Στο ένα κατάστημα ο κλιματισμός είναι χαλασμένος εδώ και είκοσι ημέρες.

Η απάντηση της διεύθυνσης ήταν ότι περιμένουν να πάρουν έγκριση για να φτιαχτεί. Στο κατάστημα στο Τύρναβο είχαμε περιστατικό θερμοπληξίας, μέσα στο χώρο του καταστήματος, και συγκεκριμένα στην αποθήκη. Ο συνάδελφος λιποθύμησε μετά από εργασίες που έκανε.
Όταν ενημερώθηκε η υπεύθυνη του καταστήματος η απάντηση της ήταν να ρωτήσουν οι συνάδελφοι του τον εργαζόμενο «αν θέλει να πάει στο νοσοκομείο γιατί αυτά είναι και προσωπικά δεδομένα».

Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των πελατών οι οποίοι κάλεσαν την διεύθυνση των καταστημάτων διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κατάστημα.

Η δουλειά σε συνθήκες καύσωνα δεν είναι ζήτημα παλικαριάς ή σκληραγώγησης. Δε χρειάζεται να κάνουμε το «καλό παιδί» απέναντι στην εργοδοσία, να ξοδεύουμε και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα για ένα άθλιο μεροκάματο. Κανένα εφησυχασμό δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι για την υγειά τους.

Γνωρίζουμε ότι το ακατάπαυστο κυνήγι του κέρδους από τις εταιρίες, οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση των εργαζομένων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εργοδοσία των σουπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ επιλέγει να μην τηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να υπάρχουν ακατάλληλες συνθήκες για εργασία.
Δηλαδή την ίδια στιγμή που αυγατίζει τα κέρδη της, με τον τζίρο το 2022 να φτάνει τα 513 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 2%, θεωρεί την επισκευή του κλιματισμού κόστος.

Απαιτούμε από την εταιρία να λάβει όλα τα μέτρα για την άμεση λύση των προβλημάτων και ζητούμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να προχωρήσουν στους αναγκαίους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ