Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 2023»

Μια σπάνια ευκαιρία θα έχει το κοινό της περιοχής μας να παρακολουθήσει μια παράσταση που χαρακτηρίστηκε «πνευματικό γεγονός» και «σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα».

Η παράσταση «Μαράν Αθά» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με την Γιασεμί Κηλαηδόνη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στο θέατρο της Αιγάνης στις 9:00μμ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο 2023». Του θεσμού που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό και διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών και με τη συνδρομή εθελοντών φορέων. Στην συγκεκριμένη παράσταση βοηθάει εθελοντικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγάνης.

Το «Μαράν Αθά» είναι από τις μακροβιότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Παρουσιάστηκε για πέντε θεατρικές περιόδους (2009-2012 και 2017-2019) στο Θέατρο «Μεταξουργείο» με τεράστια επιτυχία. Η παράσταση επίσης ταξίδεψε και έλαβε μέρος σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σύρο, κ.ά.)

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.

Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.» Δήμος Αβδελιώδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ