ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ

Σε μια περίοδο με υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ δια του Αντιδημάρχου Ιωάννη Κουκούτση, παροτρύνει αγρότες και δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ παράλληλα τους ευχαριστεί για τη μέχρι σήμερα στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Συνιστά την προσοχή σε όλους, τόσο για τις εργασίες στα σπίτια, όσο και για τις αγροτικές εργασίες, οι οποίες πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να αποφεύγεται και η παραμικρή πιθανότητα πυρκαγιάς. Σε περίπτωση δε που για κάποιο λόγο προκληθεί πυρκαγιά θα πρέπει όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα, να συνδράμουν για την κατάσβεση της. Να σημειωθεί ότι παρόλες τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι οι εστίες φωτιάς που παρουσιάστηκαν στο δήμο Κιλελέρ ήταν λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά και μικρής έκτασης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πολύ καλή λειτουργία του συντονιστικού οργάνου που συνεκλήθη και λειτούργησε ύστερα από Πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής προστασίας του δήμου Κιλελέρ.

Στο συντονιστικό όργανο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, το δασαρχείο, τους εθελοντές της ΕΟΔΥΑ και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Κιλελέρ. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Δήμος Κιλελέρ συμμετέχει με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας στα ιδιαίτερα σημαντικά συντονιστικά όργανα τα οποία συγκαλεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Να αναφερθεί επίσης ότι ο Δήμος Κιλελέρ παρέχει αυτοκίνητο στην ΕΟΔΥΑ, η οποία πραγματοποιεί περιπολίες σε σημεία τα οποία κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Επίσης έχει παραχωρηθεί το παλαιό σχολείο, στην τοπική κοινότητα του Καλού Νερού, όπου εκεί στεγάζεται μία μονάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έχει ως στόχο τη γρήγορη πρόσβαση σε περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδικές μάσκες άνθρακα οι οποίες χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Τέλος o Δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κουκούτσης, αισθανόμενοι ικανοποίηση από την στάση των εθελοντών οι οποίοι έλαβαν μέρος με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην κατάσβεση των ως τώρα πυρκαγιών, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, τους ευχαριστούν θερμά κάνοντας παράλληλα έκκληση σε όλους τους δημότες να φροντίσουν για την καθαριότητα των οικοπέδων τους από αγριόχορτα καθώς επίσης και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα κτήματα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ