ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΛΙΚΑΣ

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» Μιχάλης Τολίκας, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Ο Μιχάλης Τολίκας είναι Αστυνόμος Β΄ ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., γεννήθηκε στο Κοσμάτι Γρεβενών και διαμένει στη Λάρισα στη συνοικία Αμπελόκηποι (Ταμπάκικα). Στην 35ετή υπηρεσιακή του διαδρομή υπηρέτησε σε νευραλγικές μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες και συνέβαλε με τη υπεύθυνη και αντικειμενική στάση στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε, όταν ο συνδικαλισμός δεν επιτρεπόταν στην Αστυνομία. Διετέλεσε Πρόεδρος (τρείς θητείες) στην Ένωση Αστυνομικών Λάρισας και Πρόεδρος (δύο θητείες) στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). Με την μαχητικότητα και τη αδιάλειπτη συμμετοχή του στους αγώνες συνέβαλε στην εκσυγχρονισμό των συνθηκών εργασίας των αστυνομικού προσωπικού

Το 2015 του ζητήθηκε από την αείμνηστη πρόεδρο Φώφη Γεννηματά να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) πράγμα που έκανε. Το 2019 επίσης κατήλθε ως υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας και δημιούργησε την Τράπεζα Αίματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» της οποίας είναι Πρόεδρος.

Η κοινωνική του δραστηριότητα ήταν πολυσχιδής. Στα μαθητικά χρόνια εξελέγη πρόεδρος Λυκειου. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Αντιπρόεδρος στον κολυμβητικό σύλλογο «Λαρισαϊκός-Τιτάνες». Σήμερα είναι πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσματίου.
Την περίοδο 2007 – 2010, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος της παράταξης στην οποία επικεφαλής ήταν η νυν Βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη.

Είναι εθελοντής αιμοδότης βραβευμένος από την Αιμοδοσία Λάρισας.
Είναι παντρεμένος με την Ληξίαρχο του Δήμου Λαρισαίων Ντίνα Κυριλλίδου, κοινωνιολόγο, και απέκτησαν τρία αγόρια.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τολίκας σημειώνει τα εξής:

Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση-πρόκληση του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη να συμμετάσχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων», στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Στους δύο μήνες που απομένουν, θα αγωνιστώ με ομόνοια και ομοψυχία με τους συνυποψηφίους μου να δυναμώσουμε την παράταξη. Να ενισχύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες καταθέτοντας υλοποιήσιμες προτάσεις που να δημιουργούν ένα Δήμο που να είναι όαση ηρεμίας και σιγουριάς για τους κατοίκους. Μια πόλη που όλοι να νοιώθουν ισότιμοι, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια πόλη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ