ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΣΤΡΙ – ΛΟΥΤΡΟ

Το «παρών» έδωσε ο Λαρισαίος πολιτικός στην ΓΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου 

Στην Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί – Λουτρό παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο και τα Μέλη ΔΣ του Συλλόγου, για να συζητήσουν καίρια ζητήματα, που απασχολούν τον οικισμό.

Πιο συγκεκριμένα, επί τάπητος τέθηκε το διαχρονικό αίτημα για την κατασκευή γέφυρας, που θα συνδέει το Καστρί – Λουτρό με τους Νέους Πόρους, ώστε να αποφεύγεται η χρήση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, που εγκυμονεί κινδύνους για τροχαία ατυχήματα. Θέμα, το οποίο, δυστυχώς, “χρονίζει”, λόγω της απουσίας σχετικής μελέτης από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καθ’ όλα έτοιμη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός:
«Απαιτείται άμεση συμφωνία και ειλικρινής συνεργασία των δυο Περιφερειών, με τη συμμετοχή και των αρμόδιων Δημάρχων, ώστε να προχωρήσει καταρχήν η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή της γέφυρας».

Ο κ. Κέλλας τόνισε ότι «για την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής δυο πράγματα είναι απαραίτητα: η καλή οδική σύνδεση και η ύπαρξη πολεοδομικών σχεδίων, ώστε να προσελκύσουν τουριστικές επενδύσεις.
Για το θέμα της οδικής σύνδεσης, η περιοχή Καστρί – Λουτρό, όπως και τα παράλια του νομού Λάρισας έχουν μειωμένη επισκεψιμότητα, λόγω του απαράδεκτου αποκλεισμού τους, ιδίως από το βόρειο τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. Για το ζήτημα αυτό θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να βρεθεί λύση.

Όσον αφορά το θέμα της πολεοδόμησης, το Καστρί – Λουτρό έχει ενταχθεί στο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο και αναμένεται άμεσα να προχωρήσει η πρώτη φάση».
Επί τάπητος τέθηκαν και άλλα θέματα της περιοχής, όπως εκείνο του καθαρισμού των οικοπέδων, η επέκταση του προγράμματος ασφαλτόστρωσης δρόμων και άλλα.

Ο κ. Κέλλας, κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε στο νέο ΔΣ του Συλλόγου “καλή θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο του”, σημειώνοντας:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού Καστρί – Λουτρό, μιας περιοχής με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή Συνέλευση μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους κατοίκους για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή. Είναι αναγκαίο τα χρόνια ζητήματα, που αντιμετωπίζει ο οικισμός, να επιλυθούν. Προσωπικά, είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας στα δίκαια αιτήματα για αναβάθμιση της περιοχής και βελτίωση των υποδομών της, σε συνεργασία, πάντα, με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του, ο Λαρισαίος πολιτικός δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους κατοίκους της περιοχής για την εμπιστοσύνη, που έδειξαν στις πρόσφατες εκλογές, τόσο στην παράταξη της ΝΔ, όσο και στον ίδιο, αναδεικνύοντάς τον πρώτο Βουλευτή του νομού, δεσμευόμενος ότι θα ανταποδώσει στο μέγιστο αυτή τους την εμπιστοσύνη.

Στη Συνέλευση, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμάς Γιαννακόπουλος και μέλη του ΔΣ, ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, οι Αντιδήμαρχοι Τεμπών κκ. Γιώργος Νικολάου και Θανάσης Βλάχος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, η πρόεδρος της Τ.Κ Αιγάνης Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων Γιώργος Γελαδάρης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κουλούρας Γαρουφαλλιά Μπακόλα, ο προεδρεύων της Γ.Σ Βασίλης Μπάκαβος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ