ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ο Μ. ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ – ΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ…

Το μετάλλιο που «έλειπε από την συλλογή του» κατάφερε να πάρει με το καταπληκτικό έκτο άλμα του ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης.

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ στον τελικό του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τεράστια ανατροπή στο έκτο και τελευταίο άλμα του και με 8,52μ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Λίγο αφότου κρέμασε το μετάλλιο στον λαιμό του, ο Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από όσα πέτυχε στην ουγγρική πρωτεύουσα, αν και – όπως είπε – θα μπορούσε να τα πάει ακόμη καλύτερα.

«Το τελευταίο μου άλμα ήταν για 8,70. Άφησα τα πόδια μου στην άμμο, ήταν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ήθελα κάτι καλύτερο, για αυτό θύμωσα».

Ο Μίλτος Τεντόγλου ευχαρίστησε τον κόσμο στο στάδιο που τον ενθάρρυνε στις προσπάθειές του, ενώ για την τελευταία του προσπάθεια που του έδωσε και τη νίκη, σχολίασε ότι ρίσκαρε λιγάκι μέχρι και τραυματισμό, όμως «όλα πήγαν καλά».

«Νιώθω ότι θα λιποθυμήσω» ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του τελικού.

Μετά από την υπερπροσπάθεια ανέφερε ότι θέλει να χαλαρώσει λίγο και να σκεφθεί τον επόμενο στόχο του, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ