ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο και παρουσίασε υποψηφίους ο επικεφαλής της ΠΑΔΚ Αγιάς

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης ΠΑΔΗΚ Αγιάς του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα πραγματοποιήθηκαν σήμερα μπροστά στην καινούρια πλατεία της Αγιάς, μπροστά σε εντυπωσιακό πλήθος φίλων της παράταξης.

Ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για τους στόχους της νέας θητείας, τα προβλήματα που αναγκάστηκε η αυτοδιοίκηση να ξεπεράσει και τόνισε με έμφαση πως η παράταξη του εγγυήθηκε και θα εγγυηθεί στο μέλλον τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Ο Αντώνης Γκουντάρας, κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ευχαριστώντας τους συντελεστές για το έργο της ανακαίνισης της πλατείας, αλλά και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για το θέμα που ανέκυψε χθες με τη σύλληψη επαγγελματιών της παραλίας, λόγω της «παράνοιας» – όπως είπε χαρακτηριστικά- της δημόσιας διοίκησης, που ενώ παίρνει τα παράβολα από τους επαγγελματίες, δεν τους δίνει έγκαιρα τις σχετικές συμβάσεις για να δουλέψουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα για το θέμα έστειλε χθες ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Αντώνης Γκουντάρας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν στη χώρα και την αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας, αλλαγές που όπως είπε αμφισβήτησαν ακόμα και τη βιωσιμότητα των δήμων.

«Από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 έχουν αλλάξει πολλά. Ξεκινήσαμε τότε μια θητεία με τελείως διαφορετικούς στόχους και τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπους που δεν περίμενε κανείς μας. Ήρθε η υγειονομική κρίση και ο κορωνοϊός και οι ζωές μας άλλαξαν. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας, πολλές επιχειρήσεις έμειναν κλειστές, πολλές δουλειές χάθηκαν. Χάσαμε φίλους και συγγενείς που χτυπήθηκαν από τον ιό. Ο κόσμος άλλαξε με ένα τρόπο δραματικό. Στη συνέχεια ήρθε η κρίση της ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού. Μετά η κλιματική κρίση με φωτιές που ακόμα και σήμερα κατακαίνε την πατρίδα μας – ευτυχώς η περιοχή μας έμεινε ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας πως για ακόμα μια φορά στην ιστορία της χώρας μας, η αυτοδιοίκηση έπρεπε να βγει μπροστά. Να παίξει το ρόλο της, ως ο κοντινότερος θεσμός στον πολίτη.

Να βρει λύσεις σε ένα ασταθές τοπίο. «Δεν ήταν εύκολο. Δεν ήταν αυτονόητο. Κι όμως το κάναμε» είπε επί λέξη.
Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του δήμου ο Α. Γκουντάρας τόνισε ότι μέσα σ’αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Δήμος Αγιάς κατάφερε να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να εκμεταλλευτεί κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να ενισχύσει κάθε υποδομή που θα έδινε στο δήμο την ευκαιρία να αναπτυχθεί.

«Υλοποιήσαμε έτσι ένα πρόγραμμα έργων που ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ για να δυναμώσουμε τις υποδομές μας και να οργανώσουμε το μέλλον. Η Αγιά είναι πια σε θέση να στηρίξει τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της, να βελτιώσει την εξωστρέφεια της, να προσελκύσει νέες επενδύσεις στον πρωτογενή, τομέα, στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. Να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες επενδύσεων για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ενέργειας, ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος τόσο στην παραγωγή, όσο και στην οικιακή κατανάλωση, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να γίνεται όλο και μεγαλύτερο. «Στην επόμενη θητεία, στόχος μας είναι κάθε πολίτης της Αγιάς να μπορεί να παράγει το δικό του ρεύμα, είτε ιδιωτικά, είτε μέσω ενεργειακών κοινοτήτων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε συνολικά το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που μετατράπηκε σε θηλειά τα τελευταία χρόνια για επιχειρήσεις και νοικοκυριά» είπε και συνέχισε: «Με τις επενδύσεις μας αυτές δίνουμε προοπτική βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις και ανάσα στα νοικοκυριά. Δίνουμε την ευκαιρία να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Αξιοποιώντας παράλληλα όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία καταφέραμε να κατασκευάσουμε βιολογικούς καθαρισμούς σε όλα σχεδόν τα χωριά και τους πρώην δήμους της περιοχής μας, γιατί χωρίς σταθερό περιβάλλον και διαχείριση αποβλήτων τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει με ασφάλεια στο μέλλον».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού ο Α. Γκουντάρας τόνισε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να αναμορφώσει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, ώστε η Αγιά να γίνει ακόμα μεγαλύτερος προορισμός. Με τα ορειβατικά μονοπάτια, την αξιοποίηση των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, επέκτεινε το τουριστικό προϊόν σε μεγαλύτερο βάθος του χρόνου.

Στον τομέα της αγροτικής παραγωγής μίλησε για τα μεγάλα αρδευτικά έργα λύνουν ένα τεράστιο πρόβλημα που δυσκόλευε τους παραγωγούς.

«Με στοχευμένες κινήσεις και πολλή δουλειά αντιμετωπίσαμε κάθε δυσκολία, δώσαμε λύση και δημιουργήσαμε προοπτική για το μέλλον σ’ ένα περιβάλλον επαναλαμβάνω, εξαιρετικά δύσκολο, με απανωτές κρίσεις και δραματική μείωση των οικονομικών πόρων της αυτοδιοίκησης» είπε ο επικεφαλής της ΠΑΔΗΚ Αγιάς και κατέληξε: «Στα χρόνια που έρχονται, σας εγγυώμαι ότι δεν θα μείνει καμία ευκαιρία αναξιοποίητη. Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις πιθανές χρηματοδοτήσεις, δεν θα λείψει ο Δήμος μας από καμιά ευκαιρία να αξιοποιήσει και την παραμικρή δυνατότητα. Με τα έργα που έχουμε υλοποιήσει και αυτά που έχουμε σχεδιάσει, ο Δήμος μας όχι μόνο θα αντέξει στις προκλήσεις του μέλλοντος αλλά θα πρωτοστατήσει.

Αλλά ταυτόχρονα κανένας πολίτης δεν θα μείνει πίσω. Οι πολιτικές μας, αλλά περισσότερο η έγνοια μας, είναι να μην στερηθεί κανείς Αγιώτης τα απαραίτητα. Να μην υπάρχουν αποκλεισμοί για κανέναν. Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι κοινωνίες της συμπερίληψης. Είναι κοινωνίες για όλους. Και η δική μας κοινωνία δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Δεν μπορεί να αφήνει κανέναν μόνο του, κανέναν αβοήθητο, κανέναν σε απόγνωση. Κι αυτό είναι δέσμευση!»

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων που συμμετέχουν στο συνδυασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ