ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με επιτυχία και παρουσία αρκετών επισκεπτών πραγματοποιείται από χθες η 5η Γιορτή Ανθοκομίας (Άνθη – Φυτά – Οικοτεχνία – Βιολογικά προϊόντα) το τριήμερο 26, 27 και 28 Απριλίου στο πάρκο του Πέτρινου Δημαρχείου Αμπελώνα που περιλαμβάνει έκθεση ειδών ανθοκομίας (άνθη, φυτά) καθώς και λοιπών προϊόντων.

Η γιορτή ξεκίνησε χθες παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων και μεταξύ άλλων περιλάμβανε εκδήλωση αφιερωμένη στην ανακύκλωση με ψυχαγωγικά διαδραστικά παιχνίδια με την εταιρεία ανακύκλωσης East West Greece.

Σήμερα Σάββατο τη σκυτάλη πήραν οι Λαζαρίνες από τον Σύλλογο Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», ενώ αμέσως μετά η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας του Π.Θ., Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Justus Liebig Universität του Giessen Γερμανίας κ.  Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου παρουσίασε μία άκρως ενδιαφέρουσα εισήγηση με συμβουλές για την καλλιέργεια και τη συνύπαρξη των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την ανθοκομική πρακτική.

Σήμερα το απόγευμα όσοι βρέθηκαν στο χώρο της γιορτής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χρ’ησιμες συμβουλές για την κατασκευή πασχαλινής κάρτας με τη Βιβλιοθηκονόμο του Δήμου Τυρνάβου κ. Ματίνα Οικονόμου και την εικαστικό Ζωή Καραμαλίγκα.

Η γιορτή ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή με το παρακάτω πρόγραμμα:
11:00΄ – 13:00΄: Γνωριμία με τα όργανα της φιλαρμονικής με το Μαέστρο της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου κ. Θέμη Σαμαντζή. Εργαστήρι κατασκευών με την κ. Ανθούλα Χατζητσολίδη.
18:00΄ – 19:30΄: Παιδική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα φιλοζωίας με το φιλοζωικό σωματείο Anim.A.L.
19:30΄ – 20:00΄: Μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου. Λήξη Γιορτής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ