ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΜΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!»

Την ψήφο των Λαρισαίων δημοτών, στο πλευρό του Θανάση Μαμάκου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Λάρισας που μας αξίζει!», διεκδικεί ο Βασίλης Ραούλης, επιλέγοντας, όπως ο ίδιος σημειώνει, «να περπατήσει στον ίδιο δρόμο» με τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων.

«Δεν έμαθα ποτέ, να κάνω κάτι που δεν πιστεύω. Και δεν θα το κάνω τώρα.
Η Λάρισα ζει τη μεγάλη της αντίθεση ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον. Αναζητά ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, όχι μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά για την επόμενη 15ετία. Αναζητά επίσης έναν νέο άνθρωπο που θα μπορέσει να το εκφράσει.

Συνάντησα στον Θανάση Μαμάκο έναν άνθρωπο ενημερωμένο, με πρόταση και όραμα, με διάθεση να ακούσει και να προσφέρει, με όρεξη για δουλειά, με ταυτόσημους προβληματισμούς και με μια διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο και τη λειτουργία του Δημάρχου.

Δεν ξεκινάμε από την ίδια πολιτική αφετηρία, αλλά αυτό έχει μικρότερη σημασία στην Αυτοδιοίκηση, αν μπορείς να περπατήσεις τον ίδιο δρόμο.
Έχω εκφράσει πολλές φορές δημόσια τις απόψεις μου για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, τα λάθη και τις παραλείψεις, τις εμμονές και την παρωχημένη αντίληψη ενός συγκεντρωτικού μοντέλου εξουσίας, που αρνείται την αυτοκριτική και μισεί την κριτική.

Πιστεύω ότι αυτά που έγιναν, είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μπορούσαν να γίνουν.

Μιλάμε για 9 χρόνια θητείας, στα οποία το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η στασιμότητα στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης:

Κυκλοφοριακό (το πρόβλημα μετατρέπεται σε εφιάλτη), στάθμευση (υποσχέσεις χωρίς αποτέλεσμα και προεκλογικά φτιασιδώματα), κλιματική αλλαγή (ξεκινήσαμε να ζούμε την πόλη των νεκρών ωρών), καθαριότητα (τεράστιο πρόβλημα), γραμμές του τρένου (καμία εξέλιξη), τελωνείο (στον αέρα η μεταφορά του), αποκέντρωση κεντρικών υπηρεσιών (ούτε κουβέντα), συνοικίες παραμελημένες κ.τ.λ. Η μεγάλη εικόνα συμπληρώνεται από την αποτυχία στην εξαγγελθείσα μεταφορά στρατοπέδων στο Δήμο και την ανυπαρξία οποιασδήποτε παρέμβασης στους χώρους του ΕΘΙΑΓΕ, που παραχωρήθηκαν ήδη από το 2016!

Έτσι αποφάσισα να δεχτώ την ιδιαίτερα τιμητική για εμένα πρόταση του Θανάση Μαμάκου, να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής. Για τη Λάρισα που μας αξίζει…», τονίζει ο Βασίλης Ραούλης, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. 16ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο και μετά το πτυχίο του Χημικού από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ.

Ασχολήθηκε με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια, ιδιαίτερα έντονα στα αντίστοιχα φοιτητικά. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικού και μέλος του Κ.Σ. ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ.

Από το 1980 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του το 2009.

Η δημοσιογραφία τον κέρδισε από νωρίς, ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας μέχρι το 2018, οπότε και παραιτήθηκε. Συνεχίζει να αρθρογραφεί σε τοπικά ΜΜΕ καθώς, κατά πώς λέει, «το … μικρόβιο δύσκολα καταπολεμείται!»

Εργάζεται από το 2014 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, με αντικείμενο τους ΟΤΑ.

Συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή των Δημοτικών Παρατάξεων «Λαρισαίων Πόλις» (μέχρι το 2013 και διαφώνησε με τη συγκρότηση της «Συμπαράταξης») και της Πρ.ΑΞΙ.
Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου και του Παναγιώτη, 28 και 23 ετών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ